OČEKIVANO

Ove subote kuglači Željezničara gostovali su kod jednog od kandidata za naslov prvaka, ekipe Zadra, i doživjeli 0:8 poraz. Iako ne izgleda lijepo to za poznavatelje kuglanja nije nikakvo iznenađenje, a niti takav poraz treba shvaćati tragično. Ono što je značajnije je da su kuglači Željezničara odigrali vrlo dobro, srušili vrlo dobar momčadski rezultat (3.561), ali to nikako nije bilo dovoljno protiv ekipe Zadra koja u svojim redovima ima nekoliko reprezentativaca Hrvatske i Srbije, od prošlog vikenda je pobjednik europskog NBC kupa i sruši nekoliko čunjeva manje od 3.800 (3.792).

Ovakav rezultat sugerira da nije bilo neizvjesnosti, ali ih je u pojedinim trenutcima bilo, posebno u prvom bloku u kojem je Luka Požega (617) u posljednji set ušao potpuno poravnat s protivnikom, ali je u tom zadnjem setu bio prenervozan za uspjeh. Isto je bilo i s Josipom Filajdićem (606), koji je, iako je izgubio solidnom razlikom, u zadnji set ušao rezultatom 1,5:1,5 u setovima. U drugom bloku takve šanse nisu imali Predrag Turk (588) i Bojan Košak (577), a samo malo bolje prošli su u zadnjem bloku Denis Košak (596) i Igor Ružić (577).

https://www.kuglanje.hr/kuglacke-lige/199/pregled_kola/5.pdf

Ovoga su vikenda u prvenstvo 3. hrvatske kuglačke lige krenuli kuglači naše druge momčadi. Lakše nego se očekivalo došli su do pobjede zahvaljujući činjenicama da se od Dubravčana očekivala bolja igra, što se nije dogodilo, a također i tome da je Željezničar 2 ove sezone slabiji za dva standardna člana momčadi iz prošle sezone. Unatoč najavi velikog pojačanja u ekipi Dubravčana njegov nastup nismo vidjeli pa je sve ostalo na najavama i uglavnom igračkom kadru iz prošle sezone, a „novi“ Željezničar 2 opet djeluje kvalitetno. To je rezultiralo njegovom pobjedom s maksimalnih 8:0. Pri tome ono što raduje je velika i kvalitetna ujednačenost ekipe. Za Željezničar 2 igrali su: Igor Ružić (554), Luka Štrukelj (553), Goran Vrček (547), Zvonimir Turk (543), Bojan  Kuzma (527) i Božidar Igrec (519).

https://www.kuglanje.hr/kuglacke-lige/214/pregled_kola/1.pdf

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.