OČEKIVANI REZULTAT

U 16. kolu 1. hrvatske kuglačke lige kuglači Željezničara gostovali su kod ekipe Zaprešića, još uvijek aktualnog posljednjeg pobjednika europske Lige prvaka, i ekipe koja će najvjerojatnije biti viceprvak države, pa očekivanja nisu bila velika. Na domaćoj kuglani oni rade vrlo visoke rezultate kojima gosti teško pariraju, a tako je bilo i ovog puta. Zaprešić je pobijedio rezultatom 3.786:3.570, u poenima 7:1.

U prvom bloku imali smo dvoboj reprezentativaca Hrvatske u kojem je Matija Mance iz Zaprešića bio bolji od Željezničarovog reprezentativca Luke Požege, ali su oba kuglača odigrala vrlo kvalitetno. O izjednačenosti ove dvojice kuglača govori i podatak da su u setovima odigrali 2:2, ali je Požega izgubio poen zbog nešto manje ukupno srušenih čunjeva 645:622.Ostala dva dvoboja prvog bloka nisu bila tako neizvjesna i to jer je protivnik vrlo dobrog Igora Ružića (598) odigrao sjajno (650), dok je Franjo Gosarić (571) imao preslabi rezultat za kuglanu kakva je u Zaprešiću pa nije mogao niti pružiti jači otpor.

U drugom bloku opet je to bila igra u kojoj su domaćini baš za prednost domaće kuglane, uz individualnu kvalitetu, došli do još 2 poena iako za igru Predraga Turka (597) i Josipa Filajdića (599) nikako ne možemo reći da je bila slaba, naprotiv. Paradoksalno izgleda da je rezultatski najslabiji kuglač Željezničara u tom bloku osvojio počasni poen, ali je tako. Bojan Košak je s 583 srušena čunja bio bolji od najslabijeg domaćeg kuglača i tako spasio Željezničar nule.

https://www.kuglanje.hr/kuglacke-lige/126/pregled_kola/16.pdf

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.