NOVI NASLOV EKIPNOG VICEPRVAKA HRVATSKE

Nakon prošlogodišnja 3 pojedinačna naslova prvaka Hrvatske, u prva su 2 mjeseca ove godine mladi kuglači kluba osvojili već dva naslova državnih viceprvaka, ali ovaj put u ekipnoj konkurenciji. Nakon juniorskog ekipnog srebra sada je srebro osvojeno i u kadetskom uzrastu.

Ove je nedjelje na kuglani SRC Mladost u Čakovcu održano ekipno prvenstvo Hrvatske u kategoriji kadeta na kojem su nastupili i kadeti čakovečkog Željezničara. I ne samo da su nastupili već su odigrali vrlo solidno i postali viceprvaci Hrvatske.

Kako po običaju, zbog putovanja ekipa, domaće ekipe nastupaju među prvima tako je bilo i s mladim kuglačima Željezničara. Nakon startnih satnica uvijek su postignuti rezultati nepoznanica jer se ne zna što to znači u odnosu na druge. Tako su u Željezničaru nakon srušenih 1.384 čunja bili nezadovoljni jer su bili svjesni da su dvojica u ekipi odigrala barem 20-ak čunjeva premalo što je moglo imati za posljedicu puno slabiji plasman od očekivanog. Na sreću kasniji razvoj prvenstva pokazao je da je strah u Željezničaru bio nepotreban jer su samo mladi kuglači Zaboka na kraju bili bolji od njih. Srebro im je osiguralo to što su sva trojica kuglača Željezničara bili blizu rezultatima dok su kod ostalih konkurenata barem jedan do dva kuglača bitno zaostajala za najboljim u ekipi. Ujednačenost trojice kuglača Željezničara donijela je srebro, a najbolji među njima ujedno je i najmlađi, kako po godinama, tako i po kuglačkom stažu, 12 godišnji Noa Branilović koji trenira od ove sezone, a srušio je 474 čunja i posebno oduševio čišćenjem (155). Više se očekivalo od starijih i iskusnijih u ekipi, ali je nepotrebna nervoza Konradu Vikertu (457) „uzela“ 20-ak čunjeva, a Leon Igrec (453) je odigrao negdje u svojim standardima na natjecanjima, iako su mu mogućnosti daleko veće.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.