NOVE DVIJE SPRINT MEDALJE

Još jedan dan za pamćenje na osječkom Pampasu. Dva tjedna nakon što je Stanislav Štrukelj uzeo brončanu medalju na državnom prvenstvu u sprintu u konkurenciji mlađih juniora (U18), Željezničarovi kuglači su u nešto starijoj kategoriji, onoj do 23 godine, na istom mjestu čak i podebljali taj doseg uzevši i broncu i srebro. Kvalifikacije za ulazak u TOP 16 i početak razigravanja kup sistemom opet su bile čupave.

Najmladi, Igor Kolarić, zadnji puta je izvisio plasiravši se na 17.mjesto, da bi u nedjelju napravio taj potreban korak više i sa 16. pozicije se provukao dalje. Odlično je krenuo, sa 99, da bi sa 81 u nastavku gotovo kompromitirao do tada postignuto te se kroz ušicu igle, s čunjem viška ipak probio u borbu za medalje. Suprotna je bila priča Matije Vikerta – startao s niskih 78 pa se vrhunskim završetkom od 105 pozicionirao na 13.mjesto. Stanislav Štrukelj (88+79) je ovom zgodom bio slabije raspoložen te je nastup okončao na 25. mjestu.

U knock-out fazi Kolarić je imao teži put – u osmini je dobio Bornu Gašperta, vodećeg iz kvalifikacija, i to sa 38-37 kroz sudden victory. U narednoj fazi krajnje dominantno sa 2-0 i uvjerljiva oba seta ispratio je kući Bornu Bakrana. Istovremeno Matija Vikert se i kroz osminu i kroz četvrtfinale provlačio u dodatnom razigravanju. Prvo protiv Marušića sa 22-18, a zatim i kontra Grivičića sa 21-16. I onda je došlo polufinale u kojem su se Željezničari sučelili međusobno, a još jednom je spretniji bio Vikert koji je sa ekstra tri kugle pobjedio omjerom 23-19. Zanimljivo, Vikert je u svim duelima koje je dobio zapravo u zbroju setova imao manje drva od protivnika, a potom koncentriranije odigravao pripetavanje.

U finalu je Vikerta sreća malo napustila, posebice u drugom setu koji je odlično odradio (108), ali je domaći kuglač Radoš sa devetkom u zadnjem hicu bio još bolji (111). Naravno mogla bi se tražiti dlaka u jajetu i zazivati dva Vikertova promašaja u samoj završnici. No dvije medalje sa istog prvenstva ostvarenje je za svaku pohvalu te stoga velike čestitke Igoru Kolariću na bronci i Matiji Vikertu na srebru koji su na najbolji način zaokružili savršen tjedan Željezničara.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.