NIŠTA BOLJE

U 2. kolu HEP hrvatske kuglačke super lige kuglači čakovečkog Željezničara bili su domaćini momčadi Zadra, odigrali slično kao i u Splitu kolo ranije, ali ipak poraženi s podnošljivih 2:6.

Utakmica je nešto neizvjesnosti nudila tek u prvom bloku u kojemu su gosti krenuli s najjačim parom, a domaćini s najboljim i najslabijim pojedincem prve utakmice. Franjo Gosarić je ponovno opravdao epitet trenutno najspremnijeg kuglača Željezničara i donio prvi poen Željezničaru srušivši 592 čunja. Denis Košak je rezultatski ponovno lutao iz seta u set pa mu 578 čunjeva nije bilo dovoljno protiv najboljeg gosta, reprezentativca Hrvoja Marinovića (610). Tako je rezultat nakon prvog bloka bio 1:1, uz samo 16 čunjeva prednosti za Zadar. Sve dileme oko konačnog pobjednika razriješene su već u drugom bloku u kojemu su Zoran Jagić (565) i Bojan Košak (537) bili daleko od poena, a i od prvoligaških rezultata. U zadnjem bloku polu zaliječeni Predrag Turk (559) osvojio je drugi poen za domaćine dok je Igor Ružić (565) to propustio za 2 čunja.

U odnosu na prošlu utakmicu može se reći da je Željezničar odigrao za nijansu bolje, ali je to još daleko od onoga što se očekuje i simptomatično je to da, osim Franje Gosarića, nitko ne postiže rezultate na prvoligaškoj razini. Zgodno je što se tješe da, zbog rasporeda protivnika, „pravo prvenstvo“ za njih počinje od 5. kola, ali s ovakvom igrom i onda će biti tužno.

https://www.kuglanje.hr/kuglacke-lige/289/pregled_kola/2.pdf

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.