NAJMLAĐI PREMA OČEKIVANJU

Ove subote na kuglani Grmoščica u Zagrebu održan je drugi nastup prvenstva Hrvatske za najmlađe kuglače, one od 9-12 godina starosti. U prvom nastupu, održanom pred 3 tjedna u Zaprešiću nastupilo je i 5 mladih kuglača čakovečkog Željezničara, postiglo solidne rezultate, pa se sa znatiželjom očekivao i njihov drugi nastup.

Odmah treba reći da su u potpunosti opravdali očekivanja jer je većina njih svoje prve rezultate poboljšala, a oni najbolji odigrali su jednako dobro.

Najbolji rezultat postigao je u kategoriji 11 godišnjaka Leon Igrec zauzevši 5. mjesto u Hrvatskoj. On je u prvom nastupu (80 hitaca u pune) srušio 401 čunj, a sada je tu brojku još pojačao srušivši 413 čunjeva, ukupno 814. Time se pridružio malom broju onih koji su uspjeli srušiti preko 800 čunjeva.

U kategoriji 12 godišnjaka nastupio je „kvartet Željezničara“, a među njima najuspješniji je bio Konrad Vikert koji je sa dva ujednačena nastupa i ukupnih 845 čunjeva (60 hitaca u pune + 40 u čišćenje) zauzeo 9. mjesto u Hrvatskoj. Nakon 425 čunjeva u prvom nastupu ovaj put je imao 420 čunjeva, a dojam je da je u oba nastupa, uz ispravljanje hica, mogao još dosta bolje tako da se od njega u budućnosti očekuje također plasman u sam vrh.

Najveći napredak u odnosu na prvi nastup napravili su Martin Zadravec i Grgur Međimurec. Martin Zadravec je u drugom nastupu srušio čak 66 čunjeva više (310 : 376) nego u prvom, čime je pokazao koji je napredak kod njega još moguć. Grgur Međimurec je u drugom nastupu, gledajući kvalitetu, igrao dvije različite „igre“ u pune i čišćenje. Dok je u pune srušio gotovo isti broj čunjeva kao u prvom nastupu u čišćenje je igrao odlično pa se sa 103 srušena čunja, gledajući samo čišćenje, uvrstio u sam vrh. No kako se gleda ukupan rezultat plasman mu je 22. mjesto, s ukupnih 725 čunjeva. Četvrti član ovog kvarteta je bio Neo Loparić koji je također napredovao u odnosu na prvi nastup (326 : 334), a s ukupnih 660 čunjeva osvojio je 26. mjesto.

Ovo je bio vrhunac sezone za ove mlade kuglače koji su do ovih rezultata došli nakon prve sezone treniranja pa s pravom očekujemo i dalje njihove sve bolje rezultate.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.