NADOHVAT BODA

Još jedan klub „nudio“ se Željezničaru, a što čakovečki kuglači nisu znali iskoristiti. Kod drugoplasiranog Osijeka poraženi su sa minimalnih 5-3 i 60 razlike. Osijek je odigrao daleko najgoru utakmice sezone, na jedva 3302 i to su brojke koje djeluju dostižno za Željezničar, no ponovila se priča od pred tjedan dana pa je i ovaj put jedan rezultat ispod svake kritike i jedan nespretno izgubljen duel odnio mogućnost za dohvatiti bod(ove).

Veliki zaostatak nakupljen je u samom startu. Franjo Gosarić dobio je priliku započeti utakmicu umjesto Ninoslava Mikaca i na izuzetno zahtjevnoj kuglani nije se nikako snašao o čemu najbolje svjedoči 239 drva. Požar je neuspješno pokušao ugasiti baš Mikac (257) te su njih dvojica u zbroju nakupili ukupno 85 čunjeva zaostatka u odnosu na Liovića (581). Predrag Turk i Zoran Jagić dijelili su različite sudbine. Dok je Predrag Turk (522) za čunj (dva seta dijelili po pola) uspio iščupati poen protiv Pušića (521), Zoran Jagić (532) je ispustio veliko vodstvo od 2-0 i +19 (280-261) protiv Horžitskyog (548) te je vodstvom Osijeka od 2-1 i gotovo 100 čunjeva kao i postavama igrača u nastavku susret praktično bio razriješen.

Pobjedu je Osijeku osigurao Mušanić (572) koji se od Stjepana Jagića (549) odvojio u trećem setu (164-142). Za Željezničar su konačni rezultat ublažili vrlo dobri Bojan Košak (561) protiv para Ozuška-Tutnjević (535) dok je Tomislav Tvarog potvrdio status ove godine najkonstantnijeg kuglača Željezničara i kao igrač utakmice sa 582 drva dobio Radoša (545).

U subotu na Mladost dolazi splitski Poštar, a pobjeda je imperativ kako bi se sačuvao priključak za sigurnom zonom.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.