MEDVJEDI POČISTILI ŽELJEZNIČARE

Ni najbolji rezultat sezone (3459) ni vodstvo većim dijelom susreta Željezničaru nije bilo dovoljno da se ukroti zagrebački Medveščak – jer gosti su ostvarili najveću ekipnu cifru bilo koje momčadi ove sezone na čakovečkoj Mladosti (3529). Izuzetno izbalansirana ekipa u kojoj su petorica kuglača postizali brojke unutar svega jedne postave razlike (573-582) te majstor Andrej Kovač (638) kao igrač koji u većini dvoboja čini razliku i prevagu za svoju momčad držeći je na visokoj drugoj poziciji. Kod Željezničara nije bilo podbačaja, ali je nedostajao vrhunski dan nekog od pojedinaca da iskoči s izuzetnim ostvarenjem. Do pobjede od 5,5-2,5 uz 70 drva viška Medvjedi su stigli nadjačavši Željo u tehnički zahtjevnijem segmentu igre – čišćenju, gdje su bili bolji za stotinjak čunjeva, dok su u pune čak zaostali. Interesantno, iako su uzeli samo 2,5 poena, Željezničari su bili uspješniji u setovima sa 13-11, no slaba je utjeha u tome.

Kroz prvi blok Željo je bio bolji suparnik. Predrag Turk kroz sve je četiri staze otkidao poneki čunj Paviću te donio prvi poen sa čistih 4-0 te omjerom u drvima od 594-573. Zoran Jagić je protiv Luke Bolanče   odličnu poziciju nakon prvog seta (+24), katastrofalnim čišćenjem u trećoj dionici (25?!?) doveo praktično u bezizlazan položaj (-22). Iznimnim finišom (165) Jagić je izjednačio na 582-582 te uspio otrgnuti pola poena Bolanči. Da je zadnjom kuglom srušena osmica, a hitac je bio takve „prirode“, slavio bi se i cijeli poen.

U srednjem paru tražila su se oba poena. Na visini zadatka bio je Tomislav Tvarog koji je ujednačenim setovima stigao do 591 čunja dobivši duel protiv Džepine-Bajića (576). Nažalost Ninoslav Mikac (561) igrao je s puno previše oscilacija (neparni setovi 127+124, parni 147+163)  i takve rezultatske amplitude kažnjene su od strane pouzdanog Čote (582). S obzirom da je Željo unatoč vodstvu od 2,5-1,5 pred zadnji blok imao samo 15 drva viška, pobjeda se činila dalekom. Razlog tome je postava zadnje runde u kojoj su gosti na raspolaganju još imali reprezentativca i drugog najboljeg igrača cijele lige, Kovača, dok je Željo ostao kratak s adutima.

Dvoboj je u korist Medvjeda prelomljen već nakon 60 kugli. Kovač je u tom periodu praktično bez krive kugle stigao do senzacionalna 333 drva čime je sam donio gotovo 50 plusa u odnosu na Franju Gosarića (285). S druge strane Bojan Košak je tek u egalu parirao Mrkonjiću te nije uspio pokriti minus pa su bodovi već lagano bili na putu za brlog. Do kraja susreta Kovač je srušio najbolji rezultat sezone na Mladosti od 638 čunjeva, dok je Gosarić (559) kopirao Mikaca u igri toplo-hladno (125+160+128+146). Bojanu Košaku (572) i nadalje nedostaje potrebna sigurnost te samopouzdanje što ga je i koštalo duela protiv Mrkonjića (578).

Zanimljivo, krajnjih 70 drva razlike je otprilike i brojka koja je dijelila Gosarića od Kovača u čišćenje, dok su u pune bili podjednaki. Željezničarova konkurencija ne spava te se situacija u donjem dijelu tablice dodatno zgusnula i samim time zakomplicirala. Nakon pobjede Novske protiv Mertojaka i Zadra u gostima kod Poštara, od osme pozicije koju još uvijek drži Željo pa do samog dna tek su tri boda razlike. Još jedan težak protivnik, četvrtoplasirani Osijek, stiže na čakovečke staze ovog tjedna. Domaće pobjede polako postaju imperativ, a klub predvođen Liovićem i Mušanićem nastojati će bodove odvući put slavonske ravnice.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.