MALO BOLJE

U 3. kolu HEP hrvatske kuglačke super lige kuglači Željezničara su gostovali u Osijeku gdje su u derbiju začelja poraženi od momčadi Osijeka 2:6.

Odmah treba reći da je to bila bolja predstava čakovečkih kuglača od obje dosadašnje, ali i to je bilo nedovoljno da bi se došlo do bodova. U dosta ravnopravnoj utakmici bilo je nekoliko situacija koje su presudile konačni rezultat, a nažalost, ponekad krivnjom samih kuglača Željezničara, ponekad zbog domaćih kuglača, sve su te situacije otišle na stranu domaćina. Prva takva situacija bila je u prvom bloku kada je Franjo Gosarić (584) velikim oscilacijama u igri od seta do seta omogućio protivniku da mu uzme bod za 5 čunjeva. Istim rezultatom Igor Ružić je uzeo poen, a na poen Gorana Vrčeka (546) se nije niti računalo jer je žrtvovan njihovom najboljem kuglaču Lioviću (622). Unatoč tome u drugi set se moglo ući optimistično, a tako se i krenulo. No nakon odličnog prvog seta (162) Zoran Jagić se „ugasio“ da bi poen spasila njegova odlična pričuva Luka Štrukelj (163) pa su zajedno srušili 584 čunja, što je ujedno bio već treći puta isti rezultat u ovoj utakmici. Malo sreće uvijek treba za uspjeh, a i ona je napustila željezničare. Najbolji pojedinac na utakmici Denis Košak srušio je 619 čunjeva, ali je naišao na ne toliko renomiranog kuglača domaćina Milana Tutnjevića koji je imao svoj dan i srušio čak 643 čunja. Šesti kuglač u momčadi Bojan Košak (565) ponovno je bio pre nervozan i s dosta grešaka zbog čega je bio i najlošiji „čistač“ u momčadi (a nekad njegovo moćno oružje), pa nije mogao do poena.

https://www.kuglanje.hr/kuglacke-lige/289/pregled_kola/3.pdf

Natjecanje je krenulo i u 2. hrvatskoj kuglačkoj ligi sjever u kojoj se ove sezone natječe i druga ekipa čakovečkog Željezničara. U prvom kolu bili su domaćini Obrtniku iz Krapinskih Toplica i pobijedili s maksimalnih 8:0. Bolji debi u višem rangu natjecanja nisu mogli poželjeti.

Utakmica je cijelim tijekom bila jednosmjerna, svi dvoboji su završeni pobjedama domaćih kuglača, a ono što je posebno zanimljivo je da su mlađi kuglači i oni koji su ušli kao pričuve bili bolji od startera. Najbolji pojedinac bio je Goran Vrček (568), a slijede ga dva kuglača koji su ušli kao pričuve i u svojih 60 hitaca srušili 293 čunja Luka Hojski, a 287 Manuel Korent. Treba pohvaliti i mladog 16 godišnjeg Nou Branilovića (532).

https://www.kuglanje.hr/kuglacke-lige/285/pregled_kola/1.pdf

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.