LOŠ POČETAK DRUGOG DIJELA

Krenuo je drugi dio prvenstva 1. hrvatske kuglačke lige, a u prvom kolu nastavka kuglači Željezničara putovali su u goste posljednje plasiranoj ekipi Šubičevca iz Šibenika koja je u prvom kolu prvenstva uspjela u Čakovcu osvojiti bod. Time su još više trebali biti motivirani, ali sve je ispalo sasvim drugačije. Čini se da je na naplatu došao pomalo neodgovoran odnos prema treningu u razdoblju prvenstvene pauze, što je jasno vidljivo na pojedinačnim rezultatima. Pojedinci misle da i bez treninga, na staroj slavi, mogu biti dio najbolje ekipe, a ova ih je utakmica ogolila.

Prvi blok u utakmici bio je postavljen na način da se izbjegne direktan dvoboj dvojice reprezentativaca i u tome se uspjelo, ali vjerojatno nije bilo planirano da na njega igra baš Ninoslav Mikac (537), no tako je ispalo. Zato su ostala dvojica trebala odraditi 2 poena i sve bi bilo drugačije. Luka Požega (584) je uglavnom odradio svoj dio zadovoljavajuće i osvojio poen, ali je zato Igor Ružić (506) nakon solidnog početka drugi dio nastupa odigrao početnički i tako je brod počeo tonuti. Umjesto Željezničara 2:1 poveo je Šubičevac, ali je bilo samo 27 čunjeva minusa i u tome je bila šansa. No i drugi blok kuglača također nije bio niti na prosječnoj, a kamoli višoj razini. Jedino je Bojan Košak (568) odigrao kako treba i osvojio poen dok su Predrag Turk (534), Franjo Gosarić (277), a pogotovo Bojan Plevnjak (250) odigrali slabije nego većina iz druge ekipe dan ranije. Naravno da se s 2 kvalitetna kuglača, odnosno s trećinom ekipe ne može doći do pobjede niti protiv posljednjeg na tablici.

Možda ovog trenutka ovo ne izgleda tako tragično kako bi moglo izgledati na kraju prvenstva jer su bodovi pripali direktnom konkurentu za ostanak u ligi, a to je uvijek najopasnije.

https://www.kuglanje.hr/pregled/kuglacke-lige/89/izvjestaj_kola/10

U goste drugoj ekipi došla je slaba Koprivnica, ali i pored toga mladići Željezničara 2 su odigrali vrlo angažirano. Od prvog do zadnjeg hica dominirali su, a veliku prednost stekli su u prva 2 bloka vodstvom od 4:0. Prvoligaški je odigrao Zvonimir Turk (573), a mnogo nisu zaostajali niti Franjo Gosarić (561) i Bojan Kuzma (555). Svakako treba spomenuti i prvi seniorski nastup 14 godišnjeg Konrada Vikerta koji je odigrao 60 hitaca. Na kraju je bilo 7:1, ali i čak ravnih 200 čunjeva više za Željezničar 2.

https://www.kuglanje.hr/pregled/kuglacke-lige/103/izvjestaj_kola/12

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.