LAKŠE SE DIŠE

            4. kolo 1. hrvatske kuglačke lige bilo je itekako značajno za kuglače Željezničara jer im je u goste došao Bjelovar,  momčad koja je u grupi momčadi lige kojoj pripada i Željezničar, a to su oni iz drugog dijela tablice. Sve osim pobjede bio bi veliki minus pa je to izazivalo dodatnu napetost, a odrazilo se i na rezultate kuglača obje momčadi. Srećom bolje su taj pritisak izdržali kuglači Željezničara pa su na kraju pobijedili 5,5:2,5.

            Utakmica je za Željezničar počela loše jer su gosti poveli 1,5:0,5, a tih 0.5 davalo je bar malo optimizma za nastavak. U tom prvom bloku tih 0,5 izvukao je Zoran Jagić (288) nakon što je zamijenio dekoncentriranog Josipa Filajdića (268). Niti Ninoslav Mikac (564) nije ponovio igru iz prošle utakmice pa je također ostao bez poena. Drugi blok imenima kuglača nagovještavao je pozitivu za Željezničar, a to se i ostvarilo. Luka Požega (567) nije blistao, ali je imao najlakšeg protivnika pa je osvojio poen. Možda i presudni poen bio je onaj Denisa Košaka (573) koji nije počeo sjajno, ali je zatim u tri seta odigrao vrlo dobro i osvojio poen. Time je pred zadnji blok Željezničar vodio 2,5:1,5, a ono što je posebno bilo važno i za 61 čunj.

Zadnjim kuglačima preostalo je praktično sačuvati razliku čunjeva za pobjedu, no oni su, zahvaljujući kapetanu Predragu Turku (598), najboljem pojedincu u redovima domaćina, uspjeli osvojiti još jedan poen. Uz njega Bojan Košak (559) imao je zadatak rezultatski biti što bliže najboljem kuglaču gostiju Željku Košutiću (624) u čemu je samo djelomično uspio, ali ipak dovoljno za pobjedu.

https://www.kuglanje.hr/kuglacke-lige/199/pregled_kola/4.pdf

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.