KORAK PREMA OBRANI NASLOVA

Drugu za redom odličnu utakmicu odigrali su kuglači Željezničara 2 kao gosti na kuglani u Koprivnici, ovoga puta protiv tamošnjeg Željezničara. Ova druga im je bila itekako važnija jer se radilo o borbi za naslov prvaka. U utakmicu su ušli izuzetno napadački, napavši jednog od najboljih domaćih kuglača Lukom Požegom, najboljih hrvatskim juniorom. Taktika je bila uspješna, Luka Požega (609) sigurno je došao do poena, ali možda je još više značio poen Zvonimira Turka (601) koji je iznenadio sjajnom igrom i zapravo bio najveće ugodno iznenađenje susreta. Vodstvo 2:0 i čak 90 čunjeva pozitive dali su dodatni impuls Čakovčanima. U drugom bloku domaćini su uspjeli osvojiti poen, ali Goran Vrček (568) je osigurao treći poen. U posljednjem bloku ostalo je samo sačuvati to vodstvo, ali su i tu osvojena 2 poena. Posebno treba istači mladog Nou Branilovića (533) koji je ponovno osvojio poen i sve se više učvršćuje u momčadi.

https://www.kuglanje.hr/kuglacke-lige/214/pregled_kola/11.pdf

ŽELJEZNIČAROVI  KLINCI  POKORILI  ZAGREB

U nedjelju je na kuglani Pongračevo u Zagrebu održan 5. zagrebački turnir mladih. Na njemu su sudjelovali i najmlađi kuglači čakovečkog Željezničara. Osim već stalnog sudionika 10 godišnjeg Jakova Kolenka, po prvi puta su nastupila i dva još mlađa kuglač(ić)a, 9 godišnji Vjeko Vrček i Roko Juričan.

Nakon što je na dosadašnja 3 turnira na kojima je sudjelovao dva puta bio zlatni i jednom srebrni Jakov Kolenko je već pomalo tretiran kao favorit svakoga turnira pa je tako bilo i ovoga puta. On je opravdao ulogu favorita, opet bio najbolji i to ovoga puta najuvjerljivije jer je, srušivši 429 čunjeva, bio za čak 53 čunja bolji od drugoplasiranoga.

Još nevjerojatnija je priča u kategoriji 9 godišnjaka. Debitant općenito na natjecanjima Vjeko Vrček u svojem prvom službenom nastupu uvjerljivo je osvojio prvo mjesto sa srušenih 240 čunjeva (4×15 u pune). Zanimljivost je i to da je u svom prvom službenom hicu srušio devetku što mu je dalo dodatnu motivaciju i sigurnost u nastupu.

Prvi dobar nastup imao je i Roko Juričan kojemu su svega 4 čunja nedostajala za osvajanje bronce i završio je na četvrtom mjestu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.