KORAK BLIŽE

U trinaestom kolu Željezničari su se vratili starim navikama – dobroj igri i uvjerljivim pobjedama. Kuglači Koprivnice u subotu su Mladost napustili s velikom nulom jer je čakovečki sastav pobjedio s 8-0 uz 184 razlike. Nije bilo jednostavno od samog starta jer su gosti posve neočekivano u prvom bloku ne samo držali priključak, već gotovo ravnopravno se borili u duelima. Tomislav Tvarog (566) s dva je čunja viška uspio sačuvati poen pred Vučićem (564), dok je odlični Zoran Jagić (580) otpor Ivaniša (548) slomio tek u zadnjoj izmjeni (144-114). Nakon početnih 2-0 i unatoč nevelikih 34 razlike, gosti iz Podravine više nisu predstavljali ozbiljniju prijetnje te su od preostala četiri pojedinačna dvoboja čak njih tri izgubili bez osvojenog seta. Maksimalni su bili Predrag Turk (586), Bojan Košak (565) i Stjepan Jagić (563). Savršenom danu doprinio je i trener Zvonimir Žinić koji je uslijed objektivnih okolnosti (povrijeđen Kuzma, poslovno spriječen Mikac, članovi druge momčadi imali paralelno svoju utakmicu) bio prisiljen na raritetni čin – samog sebe ubaciti u igru. Dok je bilo zraka i brojke su bile pristojne (268), da bi u konačnici i sa ukupnih 492 uzeo jedini preostali poen za nova dva boda svoje momčadi.
Željezničar je tako preskočio još jednu prepreku i dalje drži čelnu poziciju, a istu će već u petak braniti protiv najugodnijeg iznenađenja sezone varaždinske Ceste. Utakmica se igra na kuglani „Drava“ na kojoj se Željezničari ove sezone nisu uspjevali nametnuti nekim extra rezultatima.

U nedjelju su okončane i špekulacije oko kvalifikacija za prvu ligu. Na skušpštinini HKS-a u Poreču ideja o smanjenju najvišeg ranga natjecanja na deset klubova već od jeseni nije prošla jer to u konačnici nisu dopuštali ni pozitivni propisi koji zahtjevaju izglasavanje promjene sustava barem sezonu unapred. Samim time postalo je jasno da nitko od trenutnih prvoligaša neće ove sezone sudjelovati na kvalifikacijama već će na njima kao i do sada biti isključivo prvaci pet drugih liga koji će između sebe u dvodnevnom sučeljavanju na Medveščakovoj kuglani „Zagreb“ iznjedriti dva nova sudionika elitnog ranga.


Dubravčan je u subotu bez problema apsolvirao Željezničar II te također stigao na dva boda od lidera. Dubravčan je bio znatno bolji protivnik što je u konačnici izraženo sa 7-1 i 245 razlike. Kod ekipe iz Donje Dubrave jedno iznimno ostvarenje, ono Josipa Čižmešije od čak 593 drva, tri dobre ujednačene cifre (Zoran Vučenik 538, Branko Horvat 535 i Davor Fabić 534), a Saši Štefiću (492) i Draženu Cenku (484) su i njihove ne baš pohvalne brojke bile dostatne za poene. Što li tek onda kazati o igri Željezničara? I u punom sastavu teško da bi izborili neki pozitivan rezultat, a bez praktično pola tima (Zvonimir Turk, Denis Košak, Stanislav Štrukelj) bio je svojevrstan uspjeh makar pokrpati nastale rupe. Svega dva rezultata iznad 500, od kojih je jedini pravi onaj Luke Štrukelja (543) s kojim se i došlo do jedinog poena.


Kup MKSa – 1/4 finale:

Prilično iznenađujuće u četvrtfinalu Kupa MKS-a Željezničar II bio je jači od Prosvjetara i to sa 5-3, ali i velikih 144 razlike. Konačni ishod je tim više začuđujuć ako se zna da je Prosvjetar poveo sa 2-0 i 23 drva viška. Nebojša Žnidarić (538) bio je bolji od Stanislava Štrukelja (523), a Emil Horvat (539) od Zvonimira Turka (531). Veliki preokret počinje u drugom bloku kada prvo Katarina Rašperger (521) uzima duel protiv svog dugogodišnjeg suigrača Dragutina Danilovića (480), a onda se trener Anđelko Crnčec transformira u iz naftalina izvađenog igrača te svom bivšem pulenu Igoru Mačeku očitava lekciju na oglednom satu kuglanja nadjačavši ga sa odličnih 579-535. Prva staza zadnje runde donijela je odgovor na pitanje oko pobjednika jer su za Željezničar Luka Štrukelj (152) i Matija Vikert (154) u samo jednom setu stvorili dodatnih 80-ak čunjeva plusa. Doduše to kao da ih je malo opustilo u nastavku (116 i 118 u narednoj dionici), ali je prije svega Vikert (562) protiv Čučeka (488) čvrsto držao ključeve prolaska dalje za Željo II, dok je Josip Šarić (520) na setove protiv Štrukelja (528) ublažio poraz za Prosvjetar.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.