KONAČNO PUN USPJEH

Iako krajnji rezultat od 5:3 ne govori o tome čakovečki je Željezničar u 8. kolu 1.B hrvatske kuglačke lige do pobjede u gostima kod ekipe Ciglenice došao sigurnom i mnogo uvjerljivijom igrom nego na nekim ranijim gostovanjima. Mnogo više o uvjerljivosti pobjede govori 137 čunjeva u korist Željezničara.

Kvalitetnom postavom ekipe uspjelo se u svakom bloku osvojiti po poen, a razlika u čunjevima se povećavati. U prvom bloku superiorno je opet odigrao Predrag Turk (598), osvojio i poen i stvorio razliku u čunjevima, dok mu partner Ninoslav Mikac (536) to nije uspio protiv najboljeg domaćeg kuglača. Trener si je dozvolio da u pričuvi ima čak i pojedinačnog prvaka Međimurja, ali je brzo potražio njegovu pomoć, već nakon prvog seta drugog bloka. Tada je umjesto Bojana Plevnjaka (128) ušao Franjo Gosarić (440) i, iako nije uspio osvojiti poen, odličnom igrom anulirao je razliku protivnika u čunjevima na samo 1 čunj. Nakon više slabih rezultata ugodno je iznenadio Zoran Jagić (584). U trećem bloku za pobjedu je trebalo osvojiti jedan poen, a to je bio zadatak kojeg je uspješno obavio Tomislav Tvarog (556), dok je Igoru Ružiću (549) ponovno bila namjenjena prije svega uloga onoga koji čuva razliku čunjeva i to opet uspješno.

http://www.kuglanje.hr/files/lige/2018_2019/IV_stupanj/1_b_hkls/rezultati/1_bhkls_8.pdf

6  je kola trebalo drugoj ekipi da dođe do prvih bodova, a to se dogodilo na domaćoj kuglani protiv varaždinskog Obrtnika 2011.

Treba reći da Željezničar2 nije ovaj put igrao ništa bolje nego u ranijim utakmicama, ali je protivnik bio još slabiji. Prvi dio utakmice ničim nije pokazivao da bi se i ovaj put mogao izbjeći poraz jer su se pojedinačni poeni gubili i na 504 čunja protivnika, a prvi poen osvojio je Bruno Halabarec (504) tek u drugom bloku pa su gosti, prije posljednjeg bloka, vodili 3:1, ali na sreću za samo 4 čunja. Prema imenima gosti su i u posljednjem bloku imali prednost, ali je na samim stazama igrač utakmice Božćidar Igrec (528) „osigurao“ najmanje bod. Tako je na mlađem junioru Manuelu Korentu ostalo da eventualnom pobjedom u dvoboju osvoji i taj pobjednički peti poen. Nakon mnogo preokreta to mu je uspjelo u predzadnjem 119. hicu pa iako je za čunj bio slabiji u setovima je protivnika nadvisio 3:1

http://www.kuglanje.hr/files/lige/2018_2019/sjever/3_hkls_vz/rezultati/3_hkls_vz_6.pdf

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.