KOD GRMOŠČICE GRDO

Kuglači Željezničara nisu na gostovanje zagrebačkoj Grmoščici išli s bijelom zastavom, ali niti s puno nade jer je to izrazito domaćinska ekipa i kuglana. To se potvrdilo tijekom cijelog tijeka utakmice koju su domaćini dobili 8:0.

Iako je poraz najviši mogući treba reći da su željezničari imali u svakom bloku svoje šanse za osvajanje poena, ali niti jednu od njih nisu iskoristili, prije svega zbog svoje, u odlučujućim trenucima, nesigurne i nedisciplinirane igre. Prvi to nije iskoristio Franjo Gosarić iako je odigrao 575 čunjeva, pa je nakon prvog bloka umjesto 1:1 bilo 2:0 za domaćine. U drugom bloku šansu nije iskoristio Predrag Turk (579, a pored ove dvojice na potrebnoj razini odigrao je još jedino Luka Požega (617), najbolji pojedinac Željezničara u ovom susretu. Daleko ispod razine potrebne za prvu ligu odigrala je druga trojka, a to onda ne može donijeti niti polovičan uspjeh. Optimizam za slijedeće utakmice daje još nastup Zorana Jagića koji je u 60 hitaca srušio 303 čunja, ali niti to nije bilo dovoljno kako bi popravio izrazito loš nastup Bojana Plevnjaka (253).

https://www.kuglanje.hr/pregled/kuglacke-lige/89/izvjestaj_kola/15.pdf

U 3. hrvatskoj kuglačkoj ligi međimurski derbi pripao je ovoga trenutka sigurno drugoj po kvaliteti međimurskoj ekipi, drugoj ekipi prvoligaša Željezničara, koja bi se ovog trenutka, prema rezultatima, bez problema natjecala i u 2. ligi. Jači otpor nije joj mogla pružiti niti ekipa čakovečkog Zanatlije, a rezultat je na kraju bio 6,5:1,5 za Željezničar 2. U utakmicu su oba trenera krenula s jakim dvojcem, ali su Željezničarovi bili bolji pa su poveli 2:0. Bojan Kuzma (524) je bio bolji od Mirka Cimermana (502), a Denis Košak (555) od Damira Grašića (521). U drugom bloku Jurica Petković (526) je osvojio poen za Zanatliju, ali je na 3:1 Željezničar u vodstvo doveo Igor Ružić (555). Zadnjem bloku ostalo je samo da odigraju, ali bitno nisu mogli promjeniti, pobjednik je već bio gotovo poznat. U tom posljednjem bloku željezničari su također bili bolji 1,5:0,5, a u njemu se istakao još kadet Konrad Vikert srušivši u 60 hitaca 281 čunj.

https://www.kuglanje.hr/pregled/kuglacke-lige/103/izvjestaj_kola/17.pdf

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.