KATASTROFALNI START

Ove subote krenulo je natjecanje u 1. hrvatskoj kuglačkoj ligi, a u 1. kolu Željezničar je bio domaćin ekipi Poštara iz Splita, povratnicima u 1. ligu i vjerojatno najslabijoj ekipi lige. Upravo zato se očekivalo da Željezničar u startu osvoji oba boda. Nažalost, prije svega zbog vlastite katastrofalne igre, u tome nisu uspjeli. Na kraju su sretni bili i s jednim bodom jer su vrlo lako mogli ostati i bez toga, a utakmica je završila neriješeno 4:4 zahvaljujući osvojena 4 pojedinačna poena.

Kada ne ostvariš pobjedu na domaćoj kuglani, a gost ti sruši 3.317 čunjeva onda se to ne može nazvati nikako drugačije nego katastrofalnim nastupom. Nikada u 6 sezona koliko je Željezničar sudjelovao u 1.ligi nisu postigli manji momčadski rezultat (3.284 čunja) i onda je zapravo sreća što je osvojen i taj jedan bod.

A sve je krenulo vrlo dobro. Najbolji pojedinac susreta Predrag Turk otvorio je utakmicu s odličnih 614 čunjeva, dok je drugi poen osvojio debitant Josip Filajdić (538) koji je u utakmicu krenuo odlično, ali je nakon toga rezultatski padao. Tako je Željezničar poveo 2:0, ali je u drugom bloku počela agonija. Istina tu je Franjo Gosarić (567) osvojio i treći poen za domaće, ali su zato dvojica na 4. poziciji u momčadi Željezničara odigrali katastrofalno, neodgovorno i nedisciplinirano i došli do trećeligaških 506, što je gostima omogućilo dolazak na samo 11 čunjeva razlike i dalo dodatnu motivaciju. U posljednjem bloku pobjedu je trebalo sačuvati ukupnim brojem čunjeva, ali ne samo da se u tome nije uspjelo već su veći dio do završetka utakmice domaćini drhtali da li će osvojiti i bod. To su na kraju uspjeli zahvaljujući poenu Zorana Jagića (537) koji je također igrao daleko od viđenog na treninzima. 33 čunja na kraju su ostala u korist gostiju pa niti 4 pojedinačna poena domaćina nisu bila dovoljna za ništa više od neriješenih 4:4.

https://www.kuglanje.hr/kuglacke-lige/126/pregled_kola/1.pdf

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.