JESEN ZA ZABORAV

Napokon je gotovo. Nismo si mislili da ćemo to ikada kazati, ali s obzirom na jesenjska događanja fala Bogu da je stigao kraj prvoligaške polusezone. Koliko god smo prošli tjedan čarobirali i prizivali da se u jednoj tekmi poklopi sve ono dobro,uspjeli nismo. Željezničar je pretrpio osmi poraz u nizu, a lokacija novog horora bila je u Bjelovaru. Nije problem kada se izgubi, ali način na koji se do toga došlo opet peče. Bjelovar je srušio samo 3326 drva, ali i to mu je bilo i više nego dovoljno za komotnu pobjedu od 6-2 budući su Željezničari uspjeli pronaći tek 3265 čunjeva. Bjelovar je imao igrače na 480, 536 i 540 – a Željezničari nisu bili ni blizu pobjede. Kraj samih takvih brojki, daljnja priča gotovo da više nije ni potrebna. Ali ajmo ipak probati sažeti u par rečenica.

Trener Žinić ponovno je iznenadio priuštivši si lukusz da na  klupi za rezerve ostavi tokom tjedna svježe okrunjenog prvaka (Gosarić) i viceprvaka (Kolarić) Međimurja odigravši s drugim kartama među kojima kako se pokazalo nije bilo as(ev)a. Tek što se krenulo, dva šokatna seta i oba od strane bjelovarskih kuglača. Kasumović pogađa 30 savršenih kugli i ruši 181, dok istovremeno Mijić obara smiješnih 109. Protiv prvoimenovanog, čakovčanin Bojan Plevnjak nije mogao ništa, iako je čak i solidno krenuo sa 140. Uzimajući u obzir činjenicu kako je u jednom trenutku izgledalo, konačnih 604 – 532 u tom dvoboju za Kasumovića još je bio i prihvatljiv minus. S druge strane Tomislav Tvarog imao je probleme s masnim kuglama pa su njegove dobre dionice bile kraće nego inače. No, budući je kombinacija Mijić-Grof (480) bila očajno loša, Tvarog je sa 560 drva ne samo poništio zaostatak Plevnjaka nego čak Željezničaru uz 1-1 priskrbio i osam čunjeva viška. D

obro ozračje u tom trenutku dodatno je potpirio Predrag Turk nakon čijeg starta (165) se očekivalo da napokon odigra cijelu tekmu kapetanski, posebice kada se činilo kako je već u samo jednom setu slomio Šanteka (116). U tom periodu Željo je pobjegao na otprilike 60 razlike, no, „blagdansko“ raspoloženje je bilo kratkog vijeka. Turk (554) do kraja više ne uspjeva odraditi ozbiljniju stazu te mu Šantek (536) uzima preostala tri seta, a samim time i već uračunati poen čime je susret posve usmjeren na stranu Bjelovara jer na pokrajnjim stazama Ninoslav Mikac (528) nije uspio ugroziti Vokšana (556). Iako je Željo pred zadnji blok bio tek 2 drva u zaostatku, Turkov gubitak poena posve je poremetio taktičke planove za posljednju rundu te dodatno demoralizirao suigrače.

Bojan Košak (546) je u izjednačenom duelu dobio Nikolu Košutića (540), ali razlika je bila premala da pokrije minus drugog dvoboja. A u njemu je Zoran Jagić (288  na pola) još jednom stisnuo zube no uzalud. Željko Košutić (610) nije dopuštao bilo kakvo iznenađenje, a duel i utakmica su definitivno prelomljeni u trećem setu koji Željko Košutić dobiva sa 159-126. U situaciji kad je prednost već bila nedostižna, ubačen je Igor Kolarić (131) koji je prema prikazanom minulih tjedana šansu trebao dobiti i ranije. 2017. godinu Željo će dočekati na pretposljednjem, devetom mjestu s odmakom od 3-4 boda za zonom spasa.

Za kraj jedan zanimljiv statistički podatak koji „zove na razmišljanje“ – jedinu pobjedu i jedine bodove Željezničar je uspio ostvariti kada je igrao u svom daleko najmlađem sastavu, čak štoviše, drugom najmlađem ukupno koji je neki klub tokom polusezone poslao na staze. Prvenstvo se nastavlja nakon Tri kralja.


Željezničar 2 bio je na sto muka kod naoko bezopasnog Obrtnika 2011. Utakmica malih brojki dobivena je sa 5-3 i svega četiri čunja plusa stečenih naravno u zadnjoj kugli. Problemi su se vukli od početka do kraja. Luka Hojski (512) neplanirano gubi od Puškadije (520), a Zvonimir Turk dovodi mladu momčad u daljnju dubiozu sa samo 468 drva. Goran Vrček kraj njih se sa 526 činio kao svemirski brod te je odžavao Željo iznad površine. I u drugom dijelu jedan Turk komplicira dvoboj – Nikola Turk krajnjim se naporom izborio za 489 pa su drva opasno visjela.. Njih su teškom mukom sakupili Luka Štrukelj (531) i najbolji pojedinac dana Igor Kolarić (553) čija devetka u 118. hicu je bila ključna za pobjedu. Treba priznati da su i Turk i Štrukelj očistili stazu u predzadnjoj odnosno 118. kugli za prelazak na pune postave kojima se preokrenula već praktično izgubljena utakmica. 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.