ISPOD RENOMEA

Petim kolom nastavljeno je prvenstvo 1. hrvatske kuglačke lige, a u njemu je Željezničar gostovao kod splitskog Mertojaka i izgubio 1:7. Ono što više bode u oči od ovog rezultata u poenima je ukupni momčadski rezultat. Iako su kuglači Željezničara znali da protiv kandidata za prvaka, na njegovoj kuglani, nemaju puno šansi i iako je u ekipi nedostajala trećina standardnih prvotimaca momčadski rezultat Željezničara (3.343 čunja) daleko je od renomea koji je stečen i kojega treba čuvati.

Takvom ishodu i rezultatu doprinos je dalo više kuglača, kako u prvom tako i u drugom bloku. No, za razliku od drugog u prvom bloku smo vidjeli bar jednu svjetlu točku Željezničara, a to je bio mladi Denis Košak koji je sa srušenih 586 čunjeva jedini osvojio poen, slobodno se može reći i jedini koji je odigrao na prvoligaškom nivou, iako s najmanje prvoligaškog iskustva.

U drugom bloku vrjedniji rezultat imao je još samo Franjo Gosarić (566), koji je započeo nastup odlično, a onda u drugoj polovici osjetno popustio. Ostale rezultate ne spominjemo jer rezultati ispod 560 u 1.ligi nisu „u igri“, a nažalost u ovom susretu čak četvorica kuglača Željezničara bila su ispod te brojke, što je rezultiralo slabim ukupnim momčadskim rezultatom.

https://www.kuglanje.hr/kuglacke-lige/174/pregled_kola/5.pdf

Željezničar 2 je očekivao jači otpor druge ekipe lepoglavskog 1.B ligaša. No već u prvom bloku vrlo dobrom igrom Luke Štrukelja (551) i Zvonimira Turka (545) domaćini su poveli 2:0. U drugom bloku rezultat je dodatno osnažio Denis Košak (561), a sve je zasladio u posljednjem bloku Igor Ružić s prvoligaških 588 čunjeva.

https://www.kuglanje.hr/kuglacke-lige/168/pregled_kola/7.pdf

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.