ISKRIČAVI DERBI

Prosvjetar je izašao u susret drugoj momčadi Željezničara oko termina utakmice te ga prilagodio potrebama potonjih – međutim, tu sva ljubav prestaje. Sama utakmica bila je napeta, puna preokreta, a i incidentna te su u finišu padale teške riječi.

Željezničar je ponovno krenuo s parom Luka  – Hojski i Štrukelj. Štrukelj je donio prvu osjetniju prednost sa 556 kontra 512 čunjeva Nebojše Žnidarića, ali je zato iznenadio Ilija Višić koji je sa 579 nadigrao Hojskog (565) te izjednačio na 1-1. U srednjoj dionici Prosvjetar odlazi na 3-1. Josip Šarić (515) na setove odnosi poen Zvonimiru Turku (516), a Stjepan Blažek (528) nije imao problema s kombinacijom Božidar Igrec-Nikola Turk. Potonji su zamjenili svoje prošlotjedne uloge pa je sada startao Igrec (236) te ušao u pozamašan minus (20), dok je Nikola Turk (269) spašavao da se ne otkliže u nedostižni zaostatak.

Završnicu su bolje otvorili Željezničari koji su na pola igre držali oba duela te pobjegli na tridesetak čunjeva. Zatim je na scenu stupio operater na automatu iz redova Prosvjetara, Stjepan Čuček, koji je zaboravio svoju funkciju pa si je umislio da je sudac. Nekorektnim postupcima isprovocirao je kako igrače Željezničara tako i publiku, a uz to je tražio sankcioniranje za tehničke prekršaje koje je on „dosudio“. Tu se nije snašao ni glavni sudac (Mladen Kacun) koji je Željezničarima poništio učinak pogrešnog hica uzevši im tako 5 drva umjesto 2. Sasvim dovoljno da u neizvjesnoj utakmici nastane pravi verbalni kaos kako na stazama tako i na tribinama. Kada se situacija primirila Igor Kolarić (527) je iskontrolirao Igora Mačeka (504), a Goran Vrček (536) se odupreo prijetnji Emila Horvata (530) pa je Željezničar pobjedio sa 5-3 uz 37 plusa.

Ovom pobjedom Željezničar je tri kola prije kraja osigurao najmanje drugo mjesto u prvenstvu, ali pošto je njihov cilj nešto viši, čekaju da netko „uzemlji“ Elektru.


Loš dojam ostavili su juniori Željezničara na državnom ekipnom prvenstvu koje se održavalo u Delnicama. Slabo je otvorio Zvonimir Turk (512) koji je imao čak 10 promašaja na prvih 60 kugli (11 ukupno). S 10 „ribica“ nadovezao se Manuel Korent (499) koji je doduše odradio najbolji set u životu (157), ali se ubrzo srozao na 106. Jednaki broj hitaca u prazno odradio je i Igor Kolarić (522) koji u 2017. godini ima tek jedan zapaženiji rezultat te je očito njegova igra u krizi. Matija Vikert nikako da zaliječi nespecificiranu te čak pomalo već i misterioznu ozljedu pa već nakon dvije staze šepa, ali i takav je bio najbolji među svojima sa 548. Sve zajedno na kraju dostatno tek za donji dom.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.