In memoriam…

Dragutin Ceilinger
21.09.1944. – 05.08.2015.

Tužno ljeto za prijatelje kuglanja te posebice čakovečkog Željezničara nastavilo se 05. kolovoza kada je nakon duge i teške bolesti životnu bitku izgubio Dragutin Ceilinger.

Preko pola svog zemaljskog vijeka popularni Dragec je ugradio u kuglački sport i svoj jedini klub. Bio je jedan od osnivača Željezničara 1978. godine na čijem je ustroju počeo raditi još i godinu ranije te je ujedno bio i prvi tajnik kluba. Kroz gotovo četiri desetljeća Dragutin Ceilinger je u klubu bio jedan od glavnih stupova, uvijek tamo gdje je trebalo podmetnuti leđa – igrač, trener, predsjednik u nekoliko mandata te blagajnik s koje pozicije je u konačnici i napustio svoju drugu obitelj. Kuglačka povijest Dragutina Ceilingera ujedno je i povijest čakovečkog Željezničara – u svakom klupskom uspjehu ostavio je neizbrisivo duboki trag te stoga nije pretenciozno nazvati ga „tatom“ Željezničara uz kojeg je klub izrastao od pelena i puzanja kroz lokalne lige do odraslog, stabilnog i uglednog člana društva te ponovnog hrvatskog prvoligaša, s čime se je, baš kao i svojim zavičajem, posebice ponosio.

Iako već godinama narušenog zdravlja, Dragec je do posljednjih dana bio uključen u sve aktivnosti kluba, često i kao inicijator te organizator. Njegov i u najtežim trenucima nepokolebljiv, vedar te na šalu uvijek spreman duh bio je izvor neiscrpne pozitivne energije koju je prenosio na svoju okolinu. Ostavština Dragutina Ceilingera bit će vidljiva još dugi niz godina jer je od pokretanja škole kuglanja 1997. odgojio brojne klince ugradivši im ljubav prema ovome sportu. Entuzijastični počeci zahtjevnog rada s djecom na naplatu bi dolazili svakog ljeta kada je kroz kuglački kamp regrutirao ponekog novog igrača. Kao vrhunce uloženog truda svakako treba spomenuti 2007. godinu kada je kao trener sa svojim „bebama“ okupljenima unutar druge momčadi Željezničara osvojio prvenstvo 3.HKL, zatim kako je znao govoriti „pune tačke“ državnih medalja kroz sve mlađe uzrasne kategorije te činjenicu da su iz njegovog „inkubatora“ stvorena i dvojica reprezentativaca Hrvatske. Izuzetan kuglački rad Dragutina Ceilingera nagrađen je i najvišom županijskom sportskom nagradom „Franjo Punčec“ koju je za životno djelo dobio još davne 2007. godine.

Osim kuglanja Dragecu su velika strast bile i gljive te je bio dugogodišnji član društva „Smrčak“. Tužna kolona prijatelja i poznanika koji će nositi uspomenu na ovog iznimnog Čovjeka od Drageca se oprostila u petak na groblju u Nedelišću, a emotivni govori njemu u čast nikoga nisu ostavili ravnodušnim. Obitelji i rodbini izražavamo iskrenu sućut u jednakoj nadi da će i njemu baš kao i nedavno preminulom Branku Knezu ova zemljica med Murom i Dravom biti vanjkušek mehki.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.