GOSTUJUĆA POBJEDA

Raspored natjecanja donio je čakovečkom Željezničaru čak 3 gostovanja u 4 kola, a ta gostovanja su donijela i 3 različita ishoda. Poraz, neriješeno i u ovom kolu pobjedu protiv bjelovarske Sirele. Da paradoks bude još veći kad su srušili najbolji rezultat poraženi su, a s najslabijim pobjeđuju. No pobjedi se ne gleda u zube, stara je izreka.

Odlično je Željezničar započeo utakmicu u Bjelovaru. U prvom bloku osvojena su sva 3 poena i stvorena pozitivna razlika od 79 čunjeva, što je već bila nekakva garancija za konačni uspjeh. Interesantno je da je u tom bloku najslabiji rezultat postigao Zoran Jagić (539), inače jedan od nositelja igre. Ovaj put konačno je sigurno i uvjerljivo odigrao kapetan Predrag Turk (583), a najveće šokove, po običaju je priređivao Franjo Gosarić. U prvih 60 hitaca odigrao je samo 257 čunjeva i zaostajao u setovima 0:2, uz 25 čunjeva. A onda je odigrao briljantnih 30 hitaca (94+68=162) i nadodao još 149 čunjeva u zadnjem setu te tako s 311 čunjeva (54 više nego u prvih) u drugih 60 hitaca osvojio već otpisani poen. Obzirom da su u drugom bloku igrala još dvojica standardnih očekivala se manja neizvjesnost nego je na kraju ispala. Sva trojica krenula su vrlo dobro, ali su u drugom dijelu nastupa Tomislav Tvarog (528) i posebno Ninoslav Mikac (525) odigrali neobjašnjivo loše. Srećom Igor Ružić je bio pouzdan tijekom cijelog nastupa i u 4 ujednačena seta srušio 564 čunja, čime je osim poena sačuvao i prednost u čunjevima. Kako je i Tvarog s tako lošom igrom uspio osvojiti poen na kraju je bilo 7:1 za Željezničar, uz 45 čunjeva plusa.

Željezničar 2 je opet poražen, ovaj put kao domaćin Obrtniku iz Oroslavja. Svaka momčad osvojila je po 3 poena, ali su gosti bili ukupno bolji za 41 čunj. Treba reći da Željezničarovi mladići nisu imali ni previše sreće (ili znanja?) kod direktnih dvoboja jer je recimo najbolji igrač u ekipi Zvonimir Turk (532) bio bolji u čunjevima od protivnika, ali je poen izgubio zbog 3 izgubljena seta. Poene za Željezničar su osvojili Bruno Halabarec (524), Bojan Kuzma (522) i Nikola Turk (485). Od poraza više zabrinjava nedisciplina pojedinaca u toj ekipi koji su na utakmicu došli sa zakašnjenjem, pa čak se i ne pojavili.

http://www.kuglanje.hr/files/lige/2018_2019/IV_stupanj/1_b_hkls/rezultati/1_bhkls_4.pdf

http://www.kuglanje.hr/files/lige/2018_2019/sjever/3_hkls_vz/rezultati/3_hkls_vz_2.pdf

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.