DVOSTRUKO VRIJEDNA POBJEDA

Prošlotjedno teško stradavanje kod Zaprešića, u kojoj utakmici je Željo uhvatio tek dva seta i nula poena, a najslabiji igrač kombiniranog sastava prvaka (Herceg 607) bio gotovo bolji od najjačeg Željezničara (Zoran Jagić 615), čakovečki sastav brzo je ostavio iza sebe. U subotu se u mnogo važnijem susretu protiv direktnog suparnika za poziciju na tablici Željezničar pokazao u pravom svjetlu. Na Mladost je stigao osječki Kandit, klub čiji najslavniji dani su daleko iza, a posljednjih godina tabori u donjem dijelu prvenstvene tablice. Bila je to jedna od onih utakmica koja se mora dobiti i bodovi iz koje vrijede dvostruko. I Željo je uspio doći do njih praktično s pola snage – tri izvanredna nastupa u prva dva bloka te još jedan sretno izboreni poen doveli su do vodstva od 4-0 uz ogromnih 143 razlike.

Čvrste temelje pobjedi udarili su Zoran Jagić i Predrag Turk u uvodnom paru. Jagić sa 601 čunjom, uz nekoliko vrlo efektno pogođenih pozicija, nije imao problema protiv Kneževića (550), dok je Turk tek u startnoj dionici zaostajao za Nedjeljkom Jeličićem da bi već nakon trećeg seta duel odveo u mirne vode sve do konačnog omjera od 600-579.

Prednost su udvostručili Ninoslav Mikac i Franjo Gosarić. Mikac je napokon dočekao da mu slika krasi izvješće kola – za „man of the match“ titulu srušio je 603 drva, a najveći dio razlike u odnosu na Marka Jeličića (535) stekao je na zadnjoj stazi (149-109). Gosarić pa je izuzev samog početka (141) imao dan za zaborav i sreća je što mu je direktni suparnik bio još i slabiji pa je Šipala (509) dobio i sa svega 512 čunjeva.

Do kraja dvoboja igralo se u pomalo revijalnom tonu u kojem su se bolje snašli gosti te ublažili poraz. Iako se nadamo da na koncu prvenstva neće biti odlučujuća poen razlika, šteta je da Željo nije Slavonce ispratio sa nulom. A za to je bilo prilike jer je Tomislav Tvarog (531) od Begovića izgubio na samo 537, dok je Rupčić (557) Željezničarima poen ukrao kroz setove i sa 13 drva manjim rezultatom. No ako se već morala, svakako bolje da se takva situacija desila u riješenoj utakmici nego da se ponovi u nekom ključnijem trenutku. Konačni ishod: 6-2 i okruglih 150 razlike, a kraj dva kiksa momčadski zbroj od 3417 nije impresivan.

Željezničari su uz vlastitu pobjedu iskoristili i poraz Velebita te se ponovno nalaze na osmom mjestu. Naredno kolo Željezničare vodi na more kod nekada neprikosnovenog Zadra koji se ove sezone bori za goli život. Zadar je trenutno „klub slučaj“ jer se uz njega neprestano vežu afere i lome koplja. Posljednja u nizu datira iz blagdanskih dana kada su registrirali dva značajna pojačanja (Fekete i Kiš) s kojima su odmah upisali i dvije pobjede te prije svega značajno podigli razinu igre na domaćoj kuglani. Slavonski klubovi (Kandit i Osijek) uložili su žalbe na njihove nastupe smatrajući da su registrirani suprotno pravilima. Osim toga, Zadar je u prosincu samoinicijativno prijavio voditelju lige da im je kuglana neispravna, a unatoč tome nadalje nastupa na istoj. Stoga se već sada unaprijed postavlja pitanje hoće li se konačni rezultat dvoboja Zadar-Željezničar zaista znati nakon bačene zadnje kugle utakmice ili će se o bodovima odlučivati na trećem poluvremenu za zelenim stolom.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.