DVOSTRUKO SLAVLJE

Sve najbitnije u mikrosvijetu međimurskog kuglanja prošli se tjedan sabilo u nekoliko subotnjih popodnevnih sati na Mladosti. Pobjedom protiv Bjelovara Željezničar je stigao na korak do obrane prvoligaškog statusa, a u svakom slučaju osigurane su u najmanju ruku kvalifikacije. S obzirom na konačni ishod od 7-1 i 149 razlike za Željo, u ovoj utakmici nije se moglo vidjeti tko se bori(o) za treću poziciju u prvenstvu, a tko spašava(o) vlastitu kožu. Željezničaru je za visoku pobjedu bio dostatan tek jedan ekstra kvalitetan rezultat budući su gosti pronašli tek 3254 drva. Gotovo svi pojedinačni dueli bili su poravnati kroz prve ili čak i druge setove da bi potom kuglači čakovečke momčadi prevagu činili u drugom dijelu svojih nastupa kada kao da su ubacili u brzinu više.

Otvorili su Predrag Turk (579) protiv Šanteka (548) te Ninoslav Mikac (557) kontra Kasumovića (544) i odmah u startu donijeli vodstvo od 2-0 i 44 čunja. Pobjednika je odlučio Tomislav Tvarog koji je nakon tri podjednake staze (143+146+148) eksplodirao sa 170 u završnici  te sa ukupnih 607 drva donio treći poen i dodatnih 61 plusa. Dobrog asistenta je imao u Zoranu Jagiću (569) koji je prednost podebljao na 4-0. U finišu susreta Bjelovar u niti jednom trenutku nije ugrozio slavlje Željezničara. Stjepan Jagić (272) i Franjo Gosarić (251) zabetonirali su uspjeh, dok je jedini poen izgubio Bojan Košak (568) i to na setove protiv Milinkovića (558).

Iako im pobjede Kandita i Zadra nisu išle na ruku, Željo se i nadalje drži osmog mjesta, sa sigurnim odmakom od posljednje dvije pozicije. A upravo s klubovima na tim mjestima Željezničari igraju u narednim tjednima – šesnaesti ligaški bod koji bi trebao garantirati očuvanje mjesta u najvišem rangu može se osvojiti bilo već u subotu kod Velebita ili sedam dana kasnije kada u Čakovec dolazi Novska. Prije svega toga, Željo ide u Kutinu na tamošnje nekadašnje „groblje od kuglane“, sada navodno do neke mjere „dotjerane“ , kako bi se u sklopu regionalnog kupa pokušao probiti u narednu fazu u čemu će ga svakako nastojati spriječiti Zanatlija iz Kutine.

Pobjedom u zaostaloj utakmici kod Ivančice, druga momčad Željezničara se dovela u šansu da u direktnom dvoboju sa Obrtnikom iz Oroslavja odlučuje o drugoj poziciiji na prvenstvenoj ljestvici. Baš kao što su bodovi protiv Ivančice izboreni preokretom (s 1-2 na 6-2 pri čemu su sva tri individualna poena osvojena u drugom „poluvremenu“ – Vikert 550, Kolarić 546 i Vrček 524), po istom receptu stradao je i Obrtnik.

U subotnjem podnevnom terminu (na koji je Željo galantno pristao bez ikakvog valjanog razloga) krenulo je krajnje zabrinjavajuće. Zvonimir Turk (526) poen gubi za dva čunja, dok Nikola Turk i Bojan Kuzma obaraju tek 497 te omogućavju Obrtniku odlazak na laganih 2-0. Kroz srednji blok u sučeljavaju tog dana najjačih pojedinaca svojih ekipa, Luka Hojski (549) izvukao je deblji kraj u odnosu na Bakrana (552). Poen nade sačuvao je Luka Štrukelj (535) koji je ujedno anulirao i minus u drvima. Nezahvalni zadatak stjecanja oba preostala duela pao je na leđa Igora Kolarića i Gorana Vrčeka koji sa 544 i 535 uspijevaju kreirati veliki obrat donijevši Željezničaru pobjedu od 5-3 i na kraju ne tako malih 79 plusa.

Sedma uzastopna pobjeda nagrađena je i skokom na drugo mjesto tablice s time da im klub iz Oroslavja puše za vrat sa zaostatkom od svega jednog igračkog poena.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.