DVA LOŠA PROKOCKAŠE BOD

Željezničarovo subotnje gostovanje u sklopu 4. kola bila je već mnogo puta viđena priča – samopouzdanje na nivou, protivnik koji nudi mogućnost, cijelim tijekom susreta igra u egalu, a na kraju ipak povratak pognutih glava. Zagrebačka Grmoščica vikend prije osvojila je europski kup, ali to nije uplašilo međimurske kuglače. Međutim kao i u ranijim sličnim situacijama nije se poklopilo da odigra cijela ekipa na potrebnoj razini ili barem njih petorica, a kod momčadi kao što je Grmoščica koja puca na drugo-treće mjesto na tablici sa četvoricom se ne može. Igrači čakovečkog kluba dobili su dva poena za po par drva u vrlo kvalitetnim dvobojima koji su otišli preko 600, nešto veću razliku uspio je skupiti tek Mikac (+53), ali preostala tri dvoboja otišla su puno predebelom razlikom na stranu zelenih sa Kustošije pa je konačni rezultat bio 5-3 za Grmoščicu uz ekipne brojke od 3577-3461.

U svakom bloku po poen i našima i njihovima. Tomislav Tvarog (611) preokrenuo je -27 na pola nastupa i u nastavku igrom praktično bez pogrešaka nadjačao Špiljara (603). Predrag Turk opet nikako u pune (346), ali ovom zgodom nije ga ni čišćenje izvuklo pa ne samo da nije iskoristio šanse koje je nudio Uzelac već je na kraju i uvjerljivo izgubio sa 585-528.

U srednjem bloku dva dužnika dosadašnjeg dijela sezone, Ninoslav Mikac i prvenstveno Bojan Plevnjak, napokon su proigrali. Mikac je i unatoč slabom otvaranju (131) s ukupnih 593 bio dominantan u odnosu na Matića (540). Plevnjak se baš poput Turka tražio u pune (350), ali ga je izvrsno čišćenje (228) dignulo na solidnih 578. No, protiv Fučkara koji je oborio ekstremno visokih 662 nije bilo ni milimetra šanse. U završnicu se tako krenulo sa 2-2 i -80 pa se još uvijek gajila nada u remi.

Zoran Jagić još je jednom oduševio prikazanim na stazama – s 625 u bliskom je okršaju nadvisio prekaljenog Galjanića (614). Kako je i Luka Štrukelj otvorio sa 107 u pune te uzeo prvi set Nemetu, optimizam nije napuštao Željezničare. No već stazu kasnije Štrukelj se srozava na 114 ukupno, Nemet bježi na veliku razliku (+45) te je poen  koji bi donio remi bio još samo na setove dostižan. Njega nije uspio osvojiti Franjo Gosarić (269) koji je zamijenio Štrukelja (257) pa je Nemet (573) osigurao da oba boda ostanu domaćinu. Još jednom blizu, a praznih ruku na kraju.

Nakon tri uzastopna poraza, Željo nema pravo na krivi korak narednog vikenda. U Čakovec stiže Osijek koji iako predvođen dvojicom reprezentativaca (Mušanić kao četvrtfinalist zadnjeg pojedinačnog svjetskog prvenstva i Liović) nije više ekipa koja bi trebala predstavljati nepremostivu prepreku. Kako bi se izbjeglo kompliciranje stanja na prvenstvenoj ljestvici nadamo se da će se unatoč zdravstvenim problemima koji muče Željezničare (Košak, Jagić) pronaći dobitna formula.


Željo 2 zbog zdravstvenih problema nije mogao računati na Gorana Vrčeka i Nikolu Turka, ali je i bez njih prilično lako došao do pobjede od 6-2 protiv MIVa srušivši pritom zavidnih 3257. Kroz prva dva bloka poeni su bili u egalu (1-1, 2-2) no Željo je stalno imao određenu zalihu u čunjevima da bi u konačnici s dva kvalitetna nastupa odjurio na 159 plusa. Najbolji pojedinac bio je kapetan Luka Štrukelj (574), a u stopu su ga pratili Matija Vikert (568) i Igor Kolarić (562) dok je još jedan duel uzeo Luka Hojski (539). Dobar nastup ubilježio je i Božidar Igrec (281) koji je zamjenio Manuela Korenta (232), a bolje svakako mora Zvonimir Turk (501).

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.