DRUGA EKIPA NEZAUSTAVLJIVA

Dok je prva ekipa odrađivala europske obveze, a zatim zbog nastupa reprezentacije imala pauzu u prvenstvu 1. hrvatske kuglačke lige druga ekipa je nastavila s uspješnim nastupima u 3. hrvatskoj kuglačkoj ligi.

U međimurskom dvoboju Željezničar 2 je gostovao u Koprivnici gdje Dubravčan iz Donje Dubrave igra svoje domaćinske utakmice. Kao i u svima ove sezone željezničari su i u ovoj utakmici odigrali odlično i porazili domaćine s maksimalnih 8:0. Već u prvom bloku sve je bilo jasno kada je Željezničar 2 poveo s 3:0, uz 161 čunj razlike. Vrlo dobro je odigrao Zvonimir Turk (566), a prvi službeni nastup ove sezone (zbog bolesti) imao je Bojan Košak (534). U drugom bloku također su svi poeni pripali željezničarima, a ponovno je najbolji bio Denis Košak (573).

Kuglači Željezničara 2 ovoga su tjedna radili prekovremeno. Odigrali su unaprijed utakmicu 5. kola u kojemu im je u goste došla jaka ekipa varaždinskog Željezničara. Bila je to utakmica dviju ravnopravnih momčadi u kojoj su o poenima i bodovima odlučivale nijanse. Domaći nisu krenuli najbolje, i u prvom i u drugom bloku nepotrebno su prepustili pojedine setove, a također i jedan poen gostima. U prvom bloku poen za domaći Željezničar osvojio je Bojan Kuzma (540), a u drugom Franjo Gosarić (535). Utakmica je mogla biti odlučena već u tom drugom bloku da je mladi Konrad Vikert (504) do kraja igrao kao u prvoj polovici nastupa (272), no nakon nekoliko grešaka u trećem setu počeo je „bacati“, a ne kuglati se, što nikad ne završava dobro (232 čunja) pa je tako bilo i ovoga puta. Sve su u posljednjem bloku popravila dvojica kuglača koji sve više prijete i prvoj momčadi. Iako su i gostujući kuglači igrali vrlo dobro domaći nisu dozvolili iznenađenje, pogotovo Denis Košak (588) koji je ponovno odigrao prvoligaški, a pripomogao mu je Igor Ružić (560). Tako je na kraju završilo 6:2 za čakovečki Željezničar 2, ukupnim rezultatom 3.234:3203

Željezničar 2 je u 6. kolu bio na najvećem iskušenju u ovom prvenstvu. Koprivnički imenjaci pružali su im jaki otpor. Nešto zahvaljujući tome, nešto slabijoj igri pojedinaca na kraju je bilo samo 5:3, a drugi bod osvojen je praktično u zadnja 2 hica na utakmici. U prvom bloku domaćini su odigrali vrlo dobro pa unatoč dobrom i ujednačenom nastupu kuglača čakovečkog Željezničara (Luka Štrukelj 535, Konrad Vikert 530, Zvonimir Turk 524) domaćini su poveli 2:1, a poen je osvojio Štrukelj. U drugom bloku igrali su kuglači koji su uz prvu ekipu Željezničara pa se očekivao laki posao do kraja. Međutim siguran je bio jedino Denis Košak (561), dok je Igor Ružić (555) izgubio poen za 3 čunja. Tako je na kraju odlučivao poen Franje Gosarića (501) koji je najviše razočarao na ovoj utakmici, ali jednostavno se cijeli nastup nije „našao s kuglanom“.

https://www.kuglanje.hr/kuglacke-lige/168/pregled_kola/4.pdf

https://www.kuglanje.hr/kuglacke-lige/168/pregled_kola/5.pdf

https://www.kuglanje.hr/kuglacke-lige/168/pregled_kola/6.pdf

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.