DRAMATIČNO OSVAJANJE VELEBITA

Kakva tekma na Mladosti! Tri sata igre i 720 odbacanih kugli svake ekipe dalo je do u čunj identičan momčadski rezultat (3466-3466), a ipak Željezničar slavi važnu pobjedu nad Velebitom od 5-3 i to naravno zadnjim hicem u kojem je trebalo srušiti zahtjevnih osam drva. Subotnji junak bez dileme je Tomislav Tvarog koji ne samo da je tom najbitnijom kuglom oborio taman koliko je bilo neophodno već je cijelim maestralnim nastupom došao do rezultata od čak 620. No krenimo redom. Utakmica kako se ono kaže prava prvenstvena – borbena, neizvjesna, kvalitetna, praćena konstatnim navijanjem. Gosti iz Otočca pokazali su se mnogi čvršćim protivnikom nego što se to od njih na čakovečkoj kuglani očekivalo. Tokom gotovo čitave igre niti jedna momčad se nije uspjevala značajnije odvojiti – Velebit je tek u jednom trenutku imao desetak drva plusa, dok je Željo iznimno kratko, samo kroz jedan set, vodio za 49.

U prvom bloku oba su duela odlučena na trećoj stazi i to svakoj ekipi po poen. Predrag Turk krenuo je fantastično, sa 317, a praktično na istoj razini bio je i Vidak (308). Obojica u nastavku popuštaju, Turk koristi lošu treću dionicu (136-128) za priblažavanje poenu kojeg na kraju sa 591-576 i osvaja. Ninoslav Mikac (585) imao je tri vrhunski odrađene staze, ali je „kreativna pauza“ tokom trećeg seta (124) odnijela poen na stranu Velebita za kojeg je krajnje ujednačeno (150-148-152-150) na visokom nivou odigrao Juričević (600). Nakon prvog bloka dakle 1-1 i bez ijednog čunja prednosti za bilo koga.

Željo se odvojio u središnjem paru u kojem je preko Zorana Jagića i Franje Gosarića poveo sa 3-1, ali tek 4 drva plusa. Jagić (559) je duel osigurao dobivši prva tri seta, da bi potom stečenu zalihu čunjeva prodao Kučanu (568). Gosarić (569) je Zubčića (556) uništio hrpom devetki u čišćenje (6 do polovice, 7 ukupno) kojima je stekao 33 drva viška pred zadnju stazu na kojoj je onda unatoč tako velikoj prednosti ipak dugo vremena opasno visio. Iako su donijeli oba poena, Jagić i Gosarić su na zadnjoj stazi kombinirano prosuli čak 45 drva koja su mogla već u tom trenutku prelomiti utakmicu.

Kada im se već ukazala prilika, kuglači Velebita pokušali su iskoristiti pruženo i okrenuti susret. U tome im je svesrdno lošim nastupom pomagao Bojan Košak (118+128 u srednjim setovima, 542 ukupno) koji s takvim brojkama nikako nije mogao pratiti Zrileta (585) iako treba priznati da je odradio kvalitetnu završnicu (154) s kojom je održao Željo u igri. Sve propuste svojih suigrača na svojim je leđima ovom prilikom iznio već na početku hvaljeni Tomislav Tvarog. Iako je Mesić kuglao vrlo dobro (581), Tvarog je dominirao duelom od početka do kraja te iz kugle u kuglu gradio prednost i Željezničaru zacementirao barem remi. Na kraju se cijeli dvoboj sveo na jednu kuglu koja je odlučivala da li će biti podjela bodova ili će Željo uzeti oba – možda je i sreća da Tvarog kako je kasnije priznao pred zadnji hitac nije niti bio svjestan da mu treba čak 8 drva za slavlje pa je bacao uz manji pritisak te pogodio za veliku feštu na tribinama.

Za pojašnjenje onima koje možda zbunjuje kako je moguće pobijediti uz identičan rezultat kažimo da je pobjeda od 5-3 izborena na način da je Željezničar osvojio 4 individualna duela, a Velebit 2, dok su momčadski poeni uslijed jednakog učinka podijeljeni svakome po jedan što u konačnici čini 5-3. TvaBog je (sa)čuvao Želju svog.

Dva kola do kraja polusezone omjer Željezničara je posve korektan – dobili su se sve utakmice koje su trebali, niti u jednoj nisu kiksali, ali svakako šteta da nisu iskoristili neku od dosadašnje tri šanse na gostovanjima. Možda najbolja prilika da se to popravi bit će u subotu u Novskoj, koja im kroz povijest nije baš najbolje ležala, ali pamte se slavlja i u zapadnoj Slavoniji.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.