SRETNI ZAVRŠETAK

Kuglači Željezničara u 20. su kolu 1.B hrvatske kuglačke lige ugostili ekipu Zaboka koja je na ljestvici u donjem dijelu tablice pa se očekivao relativno laki posao. Međutim odigrana je najdramatičnija utakmica ovog prvenstva na čakovečkoj kuglani, a na sreću na kraju je ispalo sretno za Željezničar jer je pobijedio 6:2, uz 18 čunjeva razlike. Ono što je bitno da bi se razumjelo kakva je to utakmica bila je i to da je Željezničaru za pobjedu trebao najbolji ovosezonski ekipni rezultat (3.429) te da su gosti srušili drugi najbolji rezultat na čakovečkoj kuglani ove sezone (3.411).

Da će biti „čupavo“ nagovijestio je već prvi blok u kojem je bilo 1:1, ali je poen izgubio Zoran Jagić sa srušenih 574 čunja. Ninoslav Mikac (553) unatoč ne osobitoj predstavi donio je prvi bod Željezničaru i prednost od 25 čunjeva. U drugom bloku dodatno se zakuhalo nakon što su obojica gostujućih kuglača igrala izvrsno. Zbog toga Bojan Plevnjak s prosječnih 544 nije mogao ni slučajno do poena, a najbolji pojedinac susreta Tomislav Tvarog (593) konačno je odigrao kako zna i u velikoj borbi došao do poena. No nakon tog bloka bilo je 2:2, a gosti su razliku čunjeva sveli na svega -2. U takvoj situaciji igračima zadnjeg bloka nije lako igrati, a posebno kad ti protivnika krene vrhunski. Zbog toga je zadatak posljednjih kuglača Željezničara Predraga Turka i Franje Gosarića bio izuzetno delikatan i završili su ga na sjajan način, iako tako nije izgledalo tijekom prvog dijela nastupa. Zapravo su sjajno odigrali kad je bilo najpotrebnije, u zadnjem setu. Do onda se rezultat mijenjao čas na jednu čas na drugu stranu, a prije zadnjeg seta je Željezničar bio u gotovo izgubljenoj situaciji. Onda je krenuo Franjo Gosarić, odigrao svoj najbolji set u prvenstvu, srušio 166 čunjeva, ukupno 585, i osvojio presudni poen i razliku čunjeva. Svakako se ne smije zanemariti ni značajan doprinos Predraga Turka (580) koji je u zadnjem setu također igrao vrhunski i, što je posebno važno, relativno smireno i disciplinirano. Sa 155 čunjeva u tom setu uspio je osvojiti i set i poen.

Nakon dugo vremena Zanatlija je bio izraziti favorit u susretu s drugom ekipom Željezničara i to su dokazali. Poveli su s uvjerljivih 4:0 i 249 čunjeva razlike tako da je utakmica bila riješena u prva dva bloka. Pri tome gledali smo sjajni nastup Mirka Cimermana (580) koji bi mnogim mlađima (to su gotovo svi!) mogao biti uzor za tehniku kuglanja, odgovornost i savjesnost. U ekipi Zanatlije nisu puno lošiji bili ni Damir Grašić (563) i Franjo Žarković (541). Za razliku od njih u Željezničaru 2 u prva dva bloka nitko nije za istaknuti pa onda ne čudi takvo vodstvo Zanatlije. Konačno u posljednjem bloku smo dočekali i značajniji rezultat kuglača Željezničara, a Zanatlija više nije imao raspoloženih. To je dovelo do toga da je Željezničar 2 ublažio poraz na 2:6. Daleko najbolji pojedinac u Željezničaru 2 opet je bio Igor Kolarić (560) koji se polako nameće kao budućnost prve ekipe. Drugi poen osvojio je Bruno Halabarec (509) koji je zapravo početnik u kuglanju, ali već bolji od pola ekipe.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.