DRAMA BEZ SREĆE NA KRAJU

Kad smo za protivnika u četvrtzavršnici kupa Hrvatske dobili zagrebačku Grmoščicu znali smo da se na neutralnoj kuglani možemo ravnopravno suprotstaviti tom protivniku, ali da će se u susretu odvijati takva drama kakvu smo ove subote vidjeli u Zaboku ipak se nismo nadali.

Sve je počelo loše za Željezničar jer je u prvom bloku Grmoščica povela 2:0 iako je u tom bloku nastupao najbolji Željezničarov pojedinac Luka Požega koji je srušio 629 čunjeva, 16 više od svoga protivnika, ali je svejedno izgubio poen zbog 3:1 rezultata u setovima za protivnika. Na kraju će se pokazati da je to presudilo, a osim toga i najslabiji rezultat u ekipi, onaj Predraga Turka (550). Zapravo se na kraju vidjelo da su presudila samo 2 osvojena seta, od 8 mogućih u tom prvom bloku. U drugom bloku odlično je odigrao Josip Filajdić (606), osvojio poen i napravio plus u čunjevima za Željezničar. Nažalost Denis Košak (568) nije došao do poena, ali je osvojio 2 seta. I onda je došao treći, odlučujući blok u kojemu su se sastala dva najbolja kuglača svake ekipe i gdje je bolje započeo Željezničarov Tomislav Tvarog osvojivši prvi set. Međutim hrvatski internacionalac Damir Fučkar iz Grmoščice na kraju je osvojio poen, rezultat je bio 636:607 za Fučkara, ali su nadu ostavljala 2 osvojena seta Tvaroga i poen koji je osvojio Igor Ružić (567) u drugom dvoboju zadnjeg bloka. Na kraju je ukupno bilo 27 čunjeva za Željezničar, ukupni rezultat u poenima je na kraju bio 4:4, a kako se u kupu mora znati pobjednik slijedeći kriterij su bili setovi. I tu je bilo neriješeno 12:12. U takvoj situaciji odlučuju po 3 hica zadnjih kuglača u pune. Nažalost tu više nije bilo koncentracije Željezničarovih kuglača i srušili su 6 čunjeva manje (33:39) pa je tako Grmoščica tek po čak trećem kriteriju postala pobjednikom.

Naravno da je takav razvoj teško pao kuglačima Željezničara, ali su oni sportski čestitali protivnicima i ovom utakmicom završili natjecateljski dio ove sezone punih 10 mjeseci nakon njenog početka.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.