DRAGOCJENI BODOVI IZ NOVSKE

Najavljivali su iz Željezničara da ove subote odlaze na gostovanje gdje se mogu „potući“ s domaćinima za bodove jer imaju mnogo iskustva u susretima s ekipom Novske. Te su se prognoze do kraja ostvarile u sjajnoj utakmici gdje je Željezničar od ponora poraza stigao do vrha i pobjede.

Počelo je djelomično prema predviđanjima. Najbolji kuglač Novske Duda počeo je, kao i obično, prvi, ali je iznenađenje bio njihov drugi kuglač u prvom bloku. U neku ruku to je Željezničaru trebalo biti plus jer je na njega igrao Luka Požega od kojega se stalno očekuju visoki rezultati. Na kraju tog prvog bloka ipak nije ispalo dobro jer je domaćin poveo 2:0, Luka Požega (587) je za 2 čunja izgubio poen, a protiv Dude (609) Bojan Košak (288) i pogotovo Franjo Gosarić (261!?) nisu mogli uspjeti. Negativni trend nastavljen je i u drugom bloku. Tomislav Tvarog (556) nije bio na svom nivou, ali je na sreću uspio doći do poena. Josip Filajdić (258) nastavio je loši niz, ali je njegova zamjena Igor Ružić (293) uspio popraviti rezultat pa je prije posljednjeg bloka bilo 3:1 za domaćina i „samo“ 106 čunjeva razlike. I onda je počeo show u režiji Predraga Turka i Zorana Jagića, kuglača Željezničara u zadnjem bloku. Obojica su odigrala na najvišem nivou, a oduševljavali su naizmjenično. Prvo je Turk u 60 hitaca srušio sjajnih 328 čunjeva i „zamrznuo“ svog protivnika, a kada je on u drugih 60 malo pao (ukupno 613) glavnu je ulogu preuzeo Jagić srušivši u drugih 60 hitaca 333 čunja, u posljednjih 30 nestvarnih 180, ukupno 622. Zahvaljujući takvoj igri ovog dvojca iz seta u set je kopnila prednost domaćina u čunjevima da bi na kraju utakmica završila s 35 čunjeva viška za Željezničar i ukupnom 5:3 pobjedom.

Ova pobjeda tim je važnija jer je ostvarena protiv direktnog protivnika na tablici i još na njegovoj kuglani. Ovoga puta treba posebno pohvaliti i trenera Zvonimira Žinića koji je sastav postavio vrlo dobro, a posebno zbog pravovremenih izmjena koje su spasile razliku u čunjevima, presudnu za ukupnu pobjedu.

https://www.kuglanje.hr/kuglacke-lige/126/pregled_kola/6.pdf

Zbog razno raznih problema sa sastavom Željezničar 2 je u utakmici s koprivničkim imenjakom nastupio s čak trojicom kuglača prve ekipe pa niti jednog trenutka pobjeda domaćina  nije dolazila u pitanje. Gosti su uspjeli osvojiti tek jedan poen, a sve ostalo pripalo je Čakovčanima. Najbolji u redovima Željezničara 2 Igor Ružić s 572 srušena čunja, a slijede Luka Požega s 570 i Zvonimir Turk s 557.

https://www.kuglanje.hr/kuglacke-lige/141/pregled_kola/4.pdf

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.