DOVOLJNO ZA POBJEDU

Željezničar je osvojio nova dva boda na gostovanju kod Pakraca i to je najznačajnije što treba zabilježiti s ove utakmice. Rezultatima se ne mogu previše pohvaliti ni domaćini ni gosti. Tome je malo doprinjela i nepripremljena kuglana, ali više od toga slaba igra pojedinaca. I u toj situaciji bilo je onih (u manjini) koji su dokazali da se i na toj kuglani može srušiti solidan rezultat.

U prvom bloku su se mučili i kuglači i gledatelji koji su to gledali, a nakon njega je bilo 1:1. Poen za Željezničar s(p)retno je osvojio Ninoslav Mikac (499). Iako bolji „željezničar“ u tom bloku Franjo Gosarić (528) nije uspio doći do poena. U drugom bloku domaćini su taktizirali, a Željezničar je postavio najjači par pa ih je to izazvalo da u igru ubace svog najboljeg kuglača Zvonka Gnezdu i to na Zorana Jagića. Ovo je bio jedini blok igrača gdje je pružena igra na nivou ranga natjecanja. Oba para su do posljednjih hitaca vodila neizvjesnu borbu u kojoj je Zoran Jagić (564) mogao do poena do zadnja 2 hica, ali mu je u 118. hicu pala sedmica ostatak koje je nemoguće srušiti u hicu i tako je protivnik završio s 5 čunjeva više. Zato je Predrag Turk (553), igrajući s mnogo manje nervoze nego na dosadašnjim utakmicama, bio bolji i u čunjevima i u setovima od protivnika. Zadnji blok tako je ušao u završnicu pri rezultatu 2:2, uz 22 čunja prednosti za domaćina. Željezničar je teoretski tu bio u dobivenoj kombinaciji jer su kuglači zadnjeg bloka bili daleko jači od domaćina. Ali da ne bi sve bilo jednostavno Tomislav Tvarog (507) je odigrao neprepoznatljivo. No i pored toga osvojio je poen. Bojan Plevnjak (525) je bio nešto bolji i poen je osvojio prije posljednjeg seta, ali kao i Tvarog u zadnjem setu je odigrao izrazito loše pa je na kraju ostalo svega sretnih 13 čunjeva razlike, a konačni rezultat je bio 6:2 za našeg prvobeligaša.

Na gostovanju kod varaždinskog Obrtnika 2011 Željezničar 2 je odigrao vrlo dobro, obzirom na igrački kadar kojim momentalno raspolaže. Od samog početka su zaigrali dosta uvjerljivo, što im u posljednje vrijeme i nije karakteristika, i u prvom bloku osvojili baš sve. Tri igračka poena i prednost od 123 čunja, što je već gotovo jamčilo pobjedu. Kada je u drugom bloku najbolji „željezničar“ Igor Kolarić odigrao još odličnih 575 čunjeva pobjeda je bila osigurana, a on je došao na treće mjesto u poretku za igrača lige. Iako ostali nisu igrali ništa posebno izgubljen je samo jedan pojedinačni poen pa je na kraju bilo 7:1 za Željezničar, uz 167 čunjeva razlike. Osim Kolarića spomenimo još rezultat Nikole Drožđeka (525), a posebno i mlađeg juniora Manuela Korenta (523) koji je nastupio nakon dulje stanke, a zbog liječenja neće ga ponovno biti do kraja prvenstva. Time je ovaj rezultat još vrijedniji.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.