DOMINACIJA NAŠIH, LJEVORUKI PRVACI

Ove subote održano je prvenstvo Međimurja u kuglanju u disciplini muških parova na kojemu je nastupilo 12 parova iz svih međimurskih klubova.

Kao što se i očekivalo glavnu riječ su vodili kuglači čakovečkog prvoligaša Željezničara koji su među sobom podijelili medalje za prva tri mjesta. Naslov prvaka Međimurja pripao je paru Franjo Gosarić i Denis Košak. To je zanimljiva kombinacija kuglača koji u jesenskom dijelu prvenstva 1. lige nije osobito blistao (Franjo Gosarić) i najvećeg igračkog dobitka Željezničara ove jeseni (Denis Košak). Osim toga posebno je zanimljivo da su obojica kuglača ljevoruki pa je to prvi puta u povijesti međimurskog kuglanja da smo dobili ljevoruke prvake. Za naslov prvaka Franjo Gosarić je srušio 585 čunjeva i tako pokazao tko je iskusniji, a Denis Košak se s 566 srušenih čunjeva još jednom pokazao kao pouzdani partner. Viceprvaci su par za koje su mnogi uoči prvenstva vjerovali da bi mogli do najvišeg mjesta. Ipak zaostali su 18 čunjeva, a pri tome je presudio Josip Filajdić koji je srušio 548 čunjeva jer je drugi član para Predrag Turk bio rezultatom (585) jednak boljem iz pobjedničkog para. Ovo su dva para koji su ujedno stekli pravo nastupa na poluzavršnici prvenstva Hrvatske za parove koja će se održati na kuglani u Čakovcu sredinom siječnja slijedeće godine.

Svakako treba spomenuti i brončani par Željezničara kojem su do srebra nedostajala svega 4 čunja. Posebno treba istači povratnika nakon bolesti Bojana Košaka koji je bio bolja polovica toga para sa srušenih 578 čunjeva, a bronci je s 551 čunjem doprinio i Zoran Jagić.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.