DOBRO, ALI NEUSPJEŠNO

Gostujućom utakmicom protiv zagrebačkog Medveščaka 1958 čakovečki je Željezničar završio uspješnu jesen i s osvojenih 9 bodova završio točno na sredini tablice. Ovu posljednju utakmicu je izgubio 2:6, ali opet je ostao utisak da se moglo više jer su rezultati pojedinačno i onaj ukupni momčadski vrlo dobri. No domaćini kao da su bili posebno inspirirani u ovoj utakmici jer dok obično ruše oko 3.400 ovoga puta bilo je to 3.527 čunjeva, pa bi tako Željezničarovih 3.463 bilo dovoljno za pobjedu u svim njihovim domaćim utakmicama, osim ove?!

Ovoga puta Željezničar je startao s jakim parom, ali unatoč toga nije uspio doći do poena. U oba dvoboja neizvjesno je bilo do samog kraja, a u oba željezničari su ostali praznih šaka za nekoliko čunjeva. Zoran Jagić je rezultatom od 592 čunja izgubio za 9 čunjeva, a Tomislav Tvarog s 584 za 8 čunjeva. U drugom bloku domaćini su imali jedinu slabu točku i to je iskoristio Josip Filajdić i s 571 srušenim čunjem osvojio prvi poen, ali je zato Luka Požega (584) bio već treći kuglač koji poen gubi za nekoliko čunjeva, za 4. Tako je rezultat smanjen na 1:3, a uz to došlo se do pozitivna 2 čunja pa je u tom trenutku ukupni rezultat bio 3:3. I onda je krenuo treći blok u kojemu su za Željezničar igrali najstariji i najmlađi kuglač. Onaj iskusniji, Predrag Turk (582), uspio je osvojiti drugi poen, a mladom Denisu Košaku (550) to nije uspjelo nešto zbog njegove nešto slabije igre, ali najviše zbog odličnog protivnika koji je srušio čak 622 čunja i tako srušio sve nade Željezničara.

Ako sumiramo jesensku sezonu možemo reći da Željezničar nikada od kako se natječe u 1. hrvatskoj kuglačkoj ligi (ovo je sedma sezona) nije osvojio toliko bodova pa to daje određenu sigurnost za nastavak prvenstva sredinom siječnja slijedeće godine. Međutim, objektivnosti radi, treba reći i da mu je raspored išao na ruku, jednako kao što mu u nastavku neće i objektivno je u drugom dijelu očekivati znatno manju berbu bodova.

https://www.kuglanje.hr/kuglacke-lige/174/pregled_kola/9.pdf

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.