DOBRI, ALI PORAŽENI

Neobično je kada izgubite utakmicu, a svejedno izražavate zadovoljstvo. To se u 4. kolu HEP hrvatske kuglačke super lige moglo čuti od kuglača Željezničara nakon što su na gostovanju kod Zaprešića poraženi 1:7. Razlog zadovoljstva je momčadski rezultat koji su postigli jer 3.620 ne ruše često. I ako se uzme u obzir da je zaprešićka kuglana jedna od najlakših svejedno je ovaj rezultat respektabilan i daje nadu za nastavak prvenstva kada Željezničaru predstoje utakmice u kojima će se vidjeti da li i s prepolovljenom momčadi iz ranijih sezona može sačuvati super ligaški status.

O samoj utakmici treba reći da su obje momčadi igrale na visokom nivou, a višestruki prvak Hrvatske i pobjednik Lige prvaka Zaprešić nije dozvolio da se ijednog trenutka posumnja u njihovu pobjedu. Srušili su sjajnih 3.866 čunjeva pa i odlično izdanje Željezničara nije moglo ništa više od počasnog poena kojeg je osvojio Denis Košak (614) zahvaljujući odličnoj ujednačenoj igri kroz sva 4 seta. Najbolji pojedinac je bio Zoran Jagić (638), ali mu je protiv reprezentativca Luke Bolanče za poen nedostajao 21 čunj. Posebno treba istači i odličnu igru još ne do kraja oporavljenog Predraga Turka (611), a ostali su postigli slijedeće rezultate: Franjo Gosarić 595, Bojan Košak 593 i Josip Filajdić 569 čunjeva.

https://www.kuglanje.hr/kuglacke-lige/289/pregled_kola/4.pdf

Druga ekipa Željezničara u 2. kolu 2. hrvatske kuglačke lige opet je bila domaćin i opet pobijedila s maksimalnih 8:0. Ovoga puta protivnik joj je bila ekipa varaždinske Ceste od koje se očekivao veći otpor.

Od prve do posljednje kugle kuglači Željezničara 2 držali su utakmicu pod kontrolom. U prvom bloku poen i značajnu prednost u čunjevima osigurao je Franjo Gosarić (591), u drugom bloku izjednačeni par donio je 4:0, a u posljednjem pobjeda je do kraja potvrđena. Ono što je bila velika kvaliteta ekipe u ovoj utakmici je ujednačena igra cijele ekipe. Samo je Gosarić iskočio, a svi ostali su bili između 521 i 547 čunjeva.

https://www.kuglanje.hr/kuglacke-lige/285/pregled_kola/2.pdf

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.