DEJA VU

Klasična priča u kojoj se u mikrolokalnim derbijima papirnati autsajder pretvori u goropadnog suparnika lagano podcijenjenog od strane nominalno jačeg i u tom trenutku protivnika u boljoj formi viđena je u utakmici Željezničara (zadnji rezultat 3330, sada 3152) i Zanatlije (zadnji rezultat 3043, sada 3193) koju je potonji iznenađujuće dobio sa čak 7-1 uz 41 čunj viška. Željezničar je napravio pogreške koje su ove sezone već viđene.

U prvom bloku Nikola Turk je u zadnjem setu po treći puta jesenas prosuo visoku prednost (26) i naoko već osiguran poen, dok je u središnjici trener Crnčec opet izvadio iz igre kuglača koji unatoč neuvjerljivoj igri čvrsto vodi 2-0 i drži pod kontrolom duel. Zanatliji su vodstvo od 2-0 donijela braća Grašić koji su krajem svog nastupa rušili sve moguće pozicije – Damir (537) je sa 156 nadoknadio veliki minus iza Turka (529, 122 u zadnjem setu), dok je Mladen (562) sa 146 nadjačao najboljeg Željezničara Luku Štrukelja (553).

Još jedan poen Zanatliji je priskrbio Radovan Leskovar (530) protiv Igora Kolarića (525), a kad se tome još pridodao poklon Željezničarovog trenera koji je Luku Hojskog izvadio unatoč tome što je vodio 2-0 i u trenutku zamjene držao prosjek od 6.3 (76 u 12), Zanatlija je već imao osiguran barem remi. Da, Hojski je igrao loše (240), ali je i takav bio jači od kombinacije Mladena Kovača (116) i Jurice Petkovića (397), a Božidar Igrec (493 u zbroju s partnerom) koji je uveden ipak nema rutinu i pouzdanost budući unatrag zadnjih pet sezona nema odigranih ni deset utakmica.

Željezničar je kroz zadnji blok pokušao eventualno doći do podjele bodova, ali svaku nadu pokopao je Ivan Vukoja (587) odigravši svoju rezultatski ponajbolju utakmicu u životu – Matija Vikert (539) bio je u toj situaciji nemoćan. Počasni poen Željezničara djelo je Gorana Vrčeka (513) protiv dueta Kiš-Kukovec (227+237).

Osim gubitka bodova, kod Željezničara se za dodatni šok nakon utakmice pobrinuo Stanislav Štrukelj odbivši putovati na državno prvenstvo mlađih juniora u disciplini tandem ostavivši tako u posljednji trenutak na cjedilu partnera Kolarića. Nesumnjivo da ovakav potez zaslužuje oštru kaznu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.