DARIVALI DUBRAVČAN

Nakon jednotjednog intermezza, Dubravčan je s gostujućom pobjedom protiv čakovečkog Željezničara 2 opet na vrhu. Željezničar je galantno prihvatio predloženu promjenu termina (četvrtak umjesto subote) čime se u startu doveo u hendikep odrekavši se mogućnosti nastupa Vikerta (studij u Zagrebu), a potom su Dubravčana darivali i cijelim tijekom utakmice koju su isti dobili sa 5-3 uslijed 14 čunjeva viška (3121-3107). Kao što brojke sugeriraju, Željezničar se srozao za stotinjak drva u odnosu na kolo ranije, a najavu toga dobili smo već na otvaranju.

Igor Kolarić cijeli se dan mučio s igrom u pune i tek je sa završnih 152 dogurao do ukupno 524 čunja pa je Branko Horvat (532) već mnogo ranije osigurao prvi poen za Dubravčan. Jedan od ključnih trenutaka bila je zamjena kod Dubravčana lošeg Davora Fabića (254) umjesto kojeg je na pola igre ušao Josip Čižmešja-Soso. Čižmešija ne samo da je značajno popravio rezultat (281) već je preokrenuo izgubljen duel. Naime, do pola igre Nikola Turk je imao za Željezničar vodstvo od 2-0 i +33, prije zadnjeg seta još uvijek je Turk vodio za 22, da bi u konačnici par Dubravčana bio bolji sa 535-533 zahvaljujući prije svega Turkovih 111 na finalnoj stazi.

Unatoč neuvjerljivoj igri u srednjem bloku Dubravčan je uspio održati razliku u poenima (3-1), a i povećati prednost u čunjevima na +49. Dražen Cenko je sa samo 517 donio gotovo 50 fore jer su Katarina Rašperger i bezvoljni Stanislav Štrukelj kombinirao srušili očajnih 468. Luka Štrukelj (526) je protiv Zorana Vučenika (516) održavao kakvu takvu nadu kod Željezničara koji je trećem bloku tako trebao uzeti oba duela i još nadoknaditi 49 minusa.

Na najboljem putu do tog ostvarenja bili su Luka Hojski (532) i Goran Vrček (524) koji su poene riješili dobivši svaki po prva tri seta protiv Franje Misera (538) i Željka Šimunića (483). I ne samo to, već su anulirali i minus u drvima te je Željo pred zadnju stazu vodio za 3, a prije posljednjeg čišćenja za 11. Međutim, nisu izdržali do kraja, slabim otvaranjima Vrčeka i Hojskog u čišćenje te devetkom u predzadnjem hicu Franje Misera višak čunjeva u konačnici se vratio na stranu Dubravčana koji je tako uzeo bodove vrijedne liderske pozicije.

  • Juniori u drugom nastupu nisu uspjeli popraviti svoje plasmane na pojedinačnom prvenstvu regije sjever u dovoljnoj mjeri da se dokopaju državne završnice. Igor Kolarić (549 + 510) koji je jedini imao kakve takve šanse ostao je na sedmom mjestu, kratak za 29 drva. Matija Vikert (511+531) smjestio se točno u sredini ljestvice (12.), dok je Stanislav Štrukelj (506+474) potonuo na 18. mjesto.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.