DA LI JE SEDAM SRETAN BROJ ?

U posljednjem kolu prvog dijela 1. hrvatske kuglačke lige Željezničar je gostovao kod ekipe Bjelovara i bez obzira na solidnu igru poražen je 1:7, za 154 čunja.

Opet je koban za Željezničar bio već prvi blok. U njemu su zajedničkim „snagama„ Ninoslav Mikac i Franjo Gosarić srušili 506 čunjeva što je odmah donijelo minus od 80-ak čunjeva koje je bilo nemoguće nadoknaditi do kraja susreta. Drugi kuglač prvog bloka Bojan Košak odigrao je vrlo dobrih 587 čunjeva, ali i to je bilo premalo protiv najboljeg domaćeg kuglača Kasumovića (639), pa su domaćini poveli 2:0, uz velikih 128 čunjeva plusa. U drugom bloku Željezničar je zaigrao s najboljom dvojkom pokušavši izjednačiti rezultat. Unatoč tome što su obojica igrali vrlo dobro osvojen je samo 1 poen, a razlika u čunjevima nije znatnije smanjena, -110 čunjeva. Poen je osvojio Tomislav Tvarog (620), a vrlo dobri Luka Požega (605) ostao je bez njega za 11 čunjeva. Posljednji blok morao je odigrati iako se znalo da je preokret nemoguć. Predrag Turk (587) i Bojan Plevnjak (563) također nisu došli do poena pa je na kraju bilo 1:7.

Ovim porazom Željezničar je završio prvi dio sezone na 7. mjestu s jednako toliko bodova što mu ne daje pravo na mir u nastavku prvenstva. Ono se nastavlja pred kraj siječnja i do onda bi u Željezničaru trebali „pronaći“ šestorku jer je u prvom dijelu nisu imali, već tek trojku i ponekad četvorku, a u najboljoj hrvatskoj ligi tako se ne može biti uspješan.

https://www.kuglanje.hr/pregled/kuglacke-lige/89/izvjestaj_kola/9

Druga ekipa Željezničara gostovala je kod Obrtnika iz Krapinskih Toplica. Iako su znali da je to nedavni drugoligaš išli su s dosta optimizma jer su im se pridružila i dvojica kuglača najboljeg sastava. Utakmica je za trećeligašku bila izuzetno kvalitetna (3.224: 3.199), a domaćini su pobjedili 6:2, samo za 25 čunjeva. U vrlo ujednačenoj utakmici razlika je nastala kod najslabijih igrača ekipa. Približno toliko je najslabiji domaćin bio bolji od Željezničarovog. Sve ostalo bilo je ujednačeno. Najbolji u Željezničaru bili su Zvonimir Turk (553), Franjo Gosarić (552) i Denis Košak (550).

https://www.kuglanje.hr/pregled/kuglacke-lige/103/izvjestaj_kola/7

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.