ČETIRI ČUNJA ZA ČETVRTZAVRŠNICU

U subotu su kuglači čakovečkog Željezničara imali prvi natjecateljski nastup nakon više od mjesec dana od završetka ligaške sezone i to se osjetilo u rezultatima. Iako su na kraju pobijedili rezultati, kako pojedinačni, tako i ukupni ekipni, daleko su od onih iz ligaške sezone.

U utakmici osmine završnice hrvatskoga kupa Željezničar je gostovao kod prvobeligaša Lepoglave i uz dosta poteškoća uspio pobijediti 5,5:2,5, za samo ukupna 4 čunja.

Kako je kod izvlačenja parova ispalo da se igra utakmica regionalnih takmaca danima uoči utakmice zagrijavala se atmosfera raznim najavama iz oba kluba, a kako je Željezničar na papiru bio favorit tako su to shvatili i njegovi kuglači pomalo olako shvaćajući ovaj susret. To im se osvetilo na samoj utakmici gdje su imali velikih problema doći do pobjede. Ono što je još obilježilo ovu utakmicu je činjenica da su najbolji pojedinci u obje ekipe ispali gubitnici, a glavne uloge odigrali su oni iz drugog plana.

Utakmicu su započele dosta izmiješane trojke. U tom prvom bloku domaćini, Lepoglava, postavili su dosta ujednačene kuglače dok je Željezničar krenuo s dva nositelja u ekipi. No razvoj situacije na stazama nije pokazivao takav odnos snaga. Željezničarov Lepoglavčan i najbolji kuglač sezone Tomislav Tvarog u prvoj polovici nastupa nije se nikako mogao dogovoriti s kuglanom i uvjerljivo je gubio od Igora Gala. Tek u drugom dijelu nastupa uspio je sustići njegovu prednost pa su na kraju jednakim rezultatima, s 548 čunjeva, podijelili poen. To je bio prvi minus Željezničara, a drugi mu je lošom igrom priredio Franjo Gosarić, kojemu ni zamjena Zoran Jagić nije uspio pomoći. Srećom Predrag Turk je nakon nezagrijanih 118 čunjeva u prvom setu u ostala 3 odigrao znatno bolje i s 566 čunjeva uspio osvojiti prvi poen za Željezničar pa je tako nakon prvog bloka bilo 1,5:1,5 u igračkim poenima, ali je Lepoglava u čunjevima imala 22 čunja prednosti što je situaciju činilo itekako ozbiljnom.

U drugom dijelu utakmice situacija oko pobjednika se stalno mijenjala jer je jedino Igor Ružić kod Željezničara krenuo u susret kako treba dok su ostala dvojica stalno plesala na ivici poraza. Upravo je Igor Ružić s 586 srušenih čunjeva presudio utakmicu jer je, osim što je osvojio poen, pobijedio najboljeg igrača Lepoglave Dražena Posavca. Josip Filajdić (551), lutao je u nediscipliniranoj igri, a Denisu Košaku (544) na sreću je za poen dovoljan bio tek jedan odličan set. Tako se Željezničar na kraju izvukao i za 4 čunja bio bolji od domaćina, u poenima 5,5:2,5.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.