BRONČANI KONRAD I RUBEN

Na kuglani u Ivanić Gradu održano je prvenstvo Hrvatske u disciplini sprint za mlađe juniore (kuglače do 18 godina). Na tom prvenstvu nastupio je i član Željezničara Konrad Vikert. I ne samo nastupio već osvojio broncu u konkurenciji mnogo starijih kuglača jer on još nema ni 16 godina, a nastupao je u konkurenciji 18 godišnjaka.

Vikert je u kvalifikacijama zauzeo 9. mjesto što je relativno slab položaj, ali ga to nije sputalo da nakon toga u eliminacijskim dvobojima dođe do poluzavršnice. Najprije je u osmini završnice pobijedio reprezentativca s nedavnog svjetskog prvenstva Karla Petranovića iz delničkog Goranina, u četvrt završnici bio je vrlo uvjerljiv protiv Antonia Lovrenovića iz zagrebačkog Centra, a onda je u polu završnici odigrao ljepoticu prvenstva protiv Dominika Gregorine iz zagrebačkih Ponikvi. U neizvjesnom dvoboju rezultat je u setovima bio 1:1, ali je u doigravanju bolje živce imao i na kraju je pobijedio Gregorina. Tako se Vikert morao zadovoljiti broncom, ali je i to veliki uspjeh za tako mladog kuglača od kojega i nadalje očekujemo vrhunske rezultate.

U Ozlju i Zagrebu je u dvije protekle nedjelje održano prvenstvo Hrvatske za najmlađe kuglače na kojemu je Željezničar predstavljao 10 godišnji Ruben Bađari.

U prvom nastupu u Ozlju srušio je 391 čunj i nalazio se na 7. mjestu, a ove je nedjelje u Zagrebu odigrao onako kako se od njega i očekuje, postigao drugi rezultat drugog nastupa, i sa srušenim 461 čunjem napravio najveći skok među natjecateljima. Popeo se za čak 4 mjesta u odnosu na prvi nastup i osvojio brončanu medalju u kategoriji 10 godišnjaka s ukupnih 852 čunja (391+461).

To je u zadnja dva vikenda, nakon one Konrada Vikerta prošle subote, druga bronca za mlade kuglače Željezničara i još jedna potvrda kvalitetnog rada s mladima u klubu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.