BRONCA ZA JAKOVA KOLENKA

Ovoga vikenda na rasporedu je bilo prvenstvo Hrvatske za podmladak i to prvi od dva nastupa. U toj kategoriji nastupaju mladi kuglači od 9.-12. godine, a među njima u onoj najmlađoj, 9 godišnjaka, nastupio je i mladi član čakovečkog Željezničara Jakov Kolenko. Iako u kuglanju tek jedno kraće vrijeme svoj je prvi službeni nastup završio više nego dobro. Među dječacima koji imaju 9 godina, nakon prvog nastupa je drugoplasirani, što bi uz drugi tako dobar nastup sigurno jamčilo jednu od medalja na njegovom prvom državnom prvenstvu. Treba reći da dječaci ove dobi nastupaju u disciplini 4×15 hitaca u pune i tu je Jakov srušio 290 čunjeva, a do vodećeg mu je nedostajalo svega 9 čunjeva.

Nakon što je prije 20 dana u Bjelovaru održan prvi nastup pojedinačnog prvenstva Hrvatske za pomladak ove je subote održan drugi i to na kuglani u Ogulinu. Među najmlađim natjecateljima, 9 godišnjacima, nastupio je i član čakovečkog Željezničara Jakov Kolenko. Već na svom prvom nastupu uopće u Bjelovaru skrenuo je na sebe pažnju vrlo dobrim nastupom srušivši 290 čunjeva pa je pred drugi nastup bio u krugu favorita za medalju, ali je to trebalo potvrditi i drugim nastupom u Ogulinu.

Na njegovu sreću, a i svih u klubu, Jakov je ponovio vrlo dobar nastup i s gotovo jednakim rezultatom kao u prvom nastupu, sa srušenih 286 čunjeva i ukupnih 576 zauzeo treće mjesto i osvojio brončanu medalju na svom prvom državnom prvenstvu.

Tako sada Željezničar u zbirku medalja koje su njegovi mladi kuglači osvajali na raznim državnim prvenstvima može pridodati i ovu u najmlađoj kategoriji, a vjerujemo da će Jakov i slijedećih sezona nastaviti s marljivim radom pa i osvajanjem medalja.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.