BRONCA IZ SPLITA

Kuglana u srcu Dalmacije još jednom je za međimurske kuglače imala „obećane staze“. Točno desetljeće nakon što je na tadašnjem Mertojaku postao seniorski viceprvak države, Predrag Turk iz Željezničara je sličan uspjeh ponovio i na Poljudu – samo što je deset godina kasnije konkurencija veteranska. U oksimoronskoj kategoriji „mlađih veterana“ (do 65 godina) Turk je pokupio broncu sa srušenih 558 drva. Na pola igre čak 302 oborena čunja budila su ambiciju i za sam vrh do kojeg je ipak na kraju malo nedostajalo (Grubar 561, Bočina 574). Među 41 prijavljenim natjecateljem sudjelovala su i trojica Prosvjetara. Josip Šarić (488) bio je 25., Dragutin Danilović (482) zauzeo je 29. poziciju, a Stjepan Čuček (453) 36. mjesto.

Daleki put zato je znatno bolje iskoristio ove sezone njihov najbolji suigrač. Ilija Višić (540) je među vetaranima iznad 66 godina starosti ponovio uspjeh Turka osvojivši također treće mjesto na državnoj smotri. Ni njemu još sjajnija odličja nisu izmakla za mnogo (Ećim 544 i Bradarić 556), a kraj najbolje igre u pune (388) u obje konkurencije, falilo je malo preciznosti na pozicije u čišćenje.

Kako bi dodatno ilustrirali uspjeh čakovečkih kuglača istaknimo da su Turk i Višić jedini igrači koji su se umiješali među „domaće“ jer samo njih dvojica među prvih četiri svake kategorije nisu bili „Spliće“ pa se samim time možemo šaliti kako su oni prvaci ostatka Hrvatske 😉 .

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.