BOD PROTIV BRONČANIH

U posljednjem kolu 1. hrvatske kuglačke lige čakovečki je Željezničar ugostio stare poznanike, kuglače Bjelovara. I dok je Željezničar samo „odrađivao“ utakmicu gostima je ona značila osvajanje bronce ili ne. U takvoj situaciji Željezničar je odigrao vrlo solidno, a gosti ispod njihovog nivoa pa je to rezultiralo neriješenim rezultatom 4:4, što je gostima ipak, za dlaku, donijelo treće mjesto.

Kako se ova dva protivnika jako dobro poznaju nije se moglo prirediti posebno taktičko iznenađenje, ali se čini da su na kraju domaćini bili za nijansu mudriji i dobili čak 4 pojedinačna dvoboja. Da su samo malo raspoloženija bila još dvojica „željezničara“ i oba bi boda ostala u Čakovcu. U prvom bloku domaćini su napali protivnika jakom dvojkom u kojoj je najbolji igrač Željezničara u ovoj utakmici Zoran Jagić (604) opravdao taj epitet dok je Predrag Turk (538) nažalost previše zaostao za protivnikom. Nakon tih 1:1 u drugom bloku domaćini su poveli 3:1, ali su ostvarili premalu razliku u čunjevima za konačni puni uspjeh. Pri tome Franjo Gosarić (570) je postigao očekivani rezultat, dok je Luka Požega (555) unatoč osvojenom poenu srušio premalo za ukupni ekipni rezultat. U posljednjem bloku nastupili su otac i sin Košak, a uspješniji je ponovno bio sin Denis (554) koji je do zadnjih hitaca vodio borbu s protivnikom i na kraju osvojio četvrti poen. Bojan Košak (264) i Igor Ružić (269) zajedničkim su snagama srušili premalo za prvoligašku utakmicu, pa i za poen.

Tako je Željezničar ovu sezonu završio na 8. mjestu s 5 pobjeda, 11 poraza i 2 neriješena rezultata, a interesantno je da je neriješeno odigrao kao domaćin u prvom i posljednjem kolu prvenstva. Ovaj plasman omogućuje nastup u kuglačkoj eliti i slijedeće sezone, a tko zna s kakvim proračunom Željezničar ostvaruje ove rezultate samo im se može diviti.

https://www.kuglanje.hr/pregled/kuglacke-lige/89/izvjestaj_kola/18.pdf

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.