BILO JE DRAMATIČNO

Pretposljednje  kolo 1. hrvatske kuglačke lige pred kuglače čakovečkog Željezničara postavilo je imperativ pobjede u utakmici u kojoj su bili domaćini Velebitu iz Otočca, jednom od klubova koje treba pobijediti želi li se i slijedeće sezone konkurirati za prvu ligu. Upravo ta činjenica vjerojatno je doprinijela tome da se ruka kuglačima Željezničara „skrati“ i da odigraju daleko slabije nego u nizu ranijih utakmica, ali na kraju su ipak izašli kao pobjednici.

Krenulo je sve nekako  prema očekivanju. Nakon prvog bloka bilo je 1:1, uz 7 čunjeva prednosti za goste. U tom prvom bloku obje su ekipe zaigrale sa jakim snagama. U ravnopravnim dvobojima Predrag Turk (570) je za 9 čunjeva izgubio poen, a Luka Požega (565) ga za 2 čunja osvojio. Kad su prijavili drugi blok bilo je jasno da gosti u prva 4 kuglača žele steći što veću prednost pred završni treći blok. Za razliku od njih Željezničar je u taj blok ušao s 2 kuglača koji dosta osciliraju u rezultatima. Takav odnos snaga donio je upravo ono što su gosti željeli. Osvojili su oba poena, poveli 3:1, a razlika čunjeva je podignuta na 59 u njihovu korist. Pri tome domaći su kuglači razočarali rezultatima, Franjo Gosarić s 549, a još više Zoran Jagić s 536 srušenih čunjeva. I onda su se gosti odlučili malo poigrati u zadnjem bloku. Postavili su dvije pričuve, a nakon što su vidjeli domaći par prilagođavali su svoj nastup. „Bježali“ su od Tomislava Tvaroga, a pobjedu gradili na Bojanu Košaku i tu su pogriješili. Iako je Bojan  Košak (567) na kraju imao nešto slabiji rezultat od Tvaroga (573) ispao je junakom susreta jer je kvalitetnom, a prije svega krajnje odgovornom i discipliniranom igrom, pobijedio zadnju nadu gostiju Krstu Lulića (546). U drugom dvoboju zadnjeg bloka Tomislav Tvarog je uvjerljivo pobijedio slabog protivnika kojega gosti nisu imali s kime mijenjati jer su iskoristili dvije zamjene taktiziranjem koje im se ovoga puta nije isplatilo. Tako je na kraju u korist Željezničara presudilo 29 čunjeva više za 5:3 pobjedu, pobjedu koja osigurava mirniji nastavak prvenstva.

https://www.kuglanje.hr/kuglacke-lige/126/pregled_kola/8.pdf

Željezničar 2 je dočekao varaždinski Obrtnik 2011 u dosta šarenom sastavu, ali je na kraju sve završilo upravo onako kako su predvidjeli. Trojka za poene ih je osvojila, a preostala trojka održala razliku u čunjevima za krajnju 5:3 pobjedu, uz 111 čunjeva razlike. U prvom bloku na treningu za sutrašnju utakmicu 1. ekipe bio je Luka Požega i s 586 čunjeva uvjerljivo bio prvi igrač utakmice. Njemu uz bok u 60 hitaca koje je odigrao bio je i Bojan Kuzma (284) koji je po svemu sudeći odigrao posljednju utakmicu do daljnjega jer dolazi iz Slovenije, a oni su se odlučili totalno zaključati zbog pandemije. I on je uz pomoć Manuela Korenta osvojio poen. U drugom bloku poen je osvojio Denis Košak (548) i to su ta tri poena koji su, uz razliku čunjeva, donijeli 5:3 pobjedu i nova 2 boda.

https://www.kuglanje.hr/kuglacke-lige/141/pregled_kola/6.pdf

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.