BEZ STANDARDNOG DVOJCA BEZ ŠANSI

U posljednjem kolu prvog dijela prvenstva 1. hrvatske kuglačke lige kuglači Željezničara gostovali su u Zagrebu kod Medveščaka 1958. Nažalost na tu su utakmicu morali znatno oslabljeni bez dvojice standardnih Jagića i Tvaroga pa su time i znatno bile smanjene mogućnosti za uspjeh. To se pokazalo i na samoj utakmici u kojoj je domaćin bio bolji 7:1.

U suženom krugu igrača trener Željezničara se u prvom bloku odlučio za nestandardni dvojac i da im je drugačije poredao startne brojeve bio bi to uspješan potez. No kako su igrali slabiji protiv slabijeg, a jači protiv jačeg oba poena su željezničarima zamalo izmakla, a domaćin je poveo 2:0. Pri tome Josip Filajdić je srušio zapaženih 576, a Bojan Košak 557 čunjeva. U drugom bloku igrao je nominalno najjači par što je svojom igrom Luka Požega sa 602 srušena čunja i dokazao, a to se nikako ne može reći i za Predraga Turka (541). Požega je tom odličnom igrom osvojio počasni poen. U posljednjem bloku nastupila je trojka, s time da su započeli povratnik Ninoslav Mikac i mladi Denis Košak. Mikac je započeo odlično, ali se vidjela duga odsutnost pa je u drugom dijelu nastupa rezultatski pao i završio na 547 čunjeva. Denis Košak (268) je odigrao 60 hitaca nekako prema očekivanjima, ali to se ne može reći za Franju Gosarića (255). Naravno da ovi rezultati nisu bili konkurentni pa je na kraju bilo visokih 7:1 za domaćine, a željezničare, osim odsutnosti pojedinaca, treba zabrinjavati i značajan pad forme, prije svega Turka i Gosarića.

https://www.kuglanje.hr/kuglacke-lige/126/pregled_kola/9.pdf

Utakmicu između Dubravčana i Željezničara 2 obilježio je kuglač Željezničara 2 Luka Štrukelj, ne samo zbog toga što se nakon više godina vratio u Hrvatsku i u kuglanje, nego i zbog toga što je odmah bio prvo ime utakmice. Nastupio je u prvom bloku, srušio 564 čunja i s Denisom Košakom (558) doveo svoju ekipu u vodstvo 2:1. U drugom bloku njihovim se rezultatima pridružio Igor Ružić (563) pa Dubravčan više nije imao šanse za ništa drugo nego častan 2:6 poraz.

https://www.kuglanje.hr/kuglacke-lige/141/pregled_kola/7.pdf

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.