BEZ SLAVONSKIH BODOVA

U pretposljednjem kolu jesenskog dijela prvenstva 1. hrvatske kuglačke lige kuglači Željezničara gostovali su kod momčadi Đurđenovca i nadali se ponekom bodu, ovisno o tome koliko će domaćin biti raspoložen. Nažalost naišli su na raspoloženog domaćina (3.625 čunjeva) čemu nisu mogli parirati pa je na kraju zabilježen 2:6 poraz.

Pomalo naopako krenulo je već u prvom bloku. Ninoslav Mikac je odigrao solidno (579), ali nije mogao do poena. A ono što je bilo naopako je da je Luka Požega (608) u čunjevima bio bolji, ali je u setovima izgubio 1:3 i tako je poen otišao protivniku s manje čunjeva (599). To je svakako utjecalo na daljnji tijek utakmice iako je nakon prvog bloka uz 0:2 bilo svega 17 čunjeva za domaćine. U drugom bloku odlično je odigrao Predrag Turk (599) koji se nije prestrašio što je njegov protivnik nakon polovice nastupa imao preko 30 čunjeva prednosti pa je polako stizao tu razliku i na kraju osvojio poen. Za razliku od njega Zoran Jagić je krenuo odlično, a zatim jako pao što je dalo krila protivniku i na kraju i poen. Posljednji blok Željezničara bio je obiteljski, jer su igrali otac i sin Košak, a jedino što bi spasilo Željezničar od poraza je da oni nadoknade zaostatak od 83 čunja, što je bilo malo vjerojatno. Na kraju je Denis Košak opet bio sjajan, srušio osobni rekord sa 629 srušenih čunjeva, naravno i uvjerljivo osvojio poen, a Bojan Košak (574) nije u tome uspio i ostalo je 76 čunjeva za domaćine.

https://www.kuglanje.hr/kuglacke-lige/199/pregled_kola/8.pdf

U 4. kolu 3. hrvatske kuglačke lige u Čakovcu je igran derbi u kojemu je druga ekipa Željezničara dočekala ove godine znatno ojačanog imenjaka iz Koprivnice. Derbi je opravdao taj epitet jer se od početka do kraja nije znao pobjednik, a malo su to bili jedni pa opet drugi. U startnom bloku veliku prednost domaćinima donio je odlični Luka Štrukelj (588), ali je bilo 1:1 jer 525 čunjeva Manuela Korenta nije bilo dovoljno za drugi poen. Drugi blok je u cijelosti pripao gostima jer niti vrlo dobrih 560 čunjeva Bojana Kuzme nije bilo dovoljno za poen. Tako se u zadnji blok krenulo s prednošću Koprivničanaca 3:1, ali su domaćini još uvijek imali 17 čunjeva plusa. U zadnjem bloku Igor Ružić (552) riješio je dilemu oko osvajanja poena prije finiša, ali je zato Zvonimir Turk (523) to rješavao u posljednjim hicima kada je nadoknadio 13 čunjeva prednosti protivnika i tako donio presudan poen za pobjedu.

https://www.kuglanje.hr/kuglacke-lige/214/pregled_kola/4.pdf

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.