AH TA 2 ČUNJA !

U najavama utakmice 7. kola 1. hrvatske kuglačke lige iz redova čakovečkog Željezničara moglo se čuti da će se ravnopravno boriti u utakmici protiv aktualnog prvaka Hrvatske Zaprešića koji im je ove subote došao u goste. Možda je to djelovalo pomalo samouvjereno, ali je sama utakmica pokazala da su najave bile opravdane. Uz samo malo više pažnje u odlučujućim trenucima Željezničar je mogao do pobjede, a ovako na kraju je bilo 5:3 za goste, zahvaljujući samo 2 čunja u ukupnom rezultatu (3.463:3.465), za koliko je Zaprešić na kraju bio bolji.

Počelo je ne baš po želji domaćina jer su gosti uobičajeni sastav nešto izmijenili, što dokazuje s koliko su respekta došli u Čakovec. U tom prvom bloku vidjeli smo dva ravnopravna dvoboja, ali su oba na kraju završila u korist gostiju koji su tako poveli 2:0. Da su parovi bili samo obrnuti bilo bi 1:1, a i konačni rezultat bio bi neriješen. No to je samo „kad bi bilo“, a u stvarnosti i Luka Požega, sa srušenih 597 čunjeva izgubio je za 19 čunjeva, a Josip Filajdić s 559 izgubio je za 14 čunjeva. Ono što je bilo dobro je ta relativno mala razlika od 33 čunja nakon prvog bloka. To je budilo nadu da se u drugom bloku sve može nadoknaditi tim više što je u njemu igrao iskusni Predrag Turk, jedan od junaka pobjede iz prošlog kola u Novskoj. Nažalost upravo je on bio najslabiji pojedinac Željezničara i s 537 srušenih čunjeva puno doprinio za ovih -2 na kraju. Franjo Gosarić je nakon slabijeg početka na kraju s 587 čunjeva uvjerljivo osvojio prvi poen za Željezničar. I onda je došao odlučujući treći blok u koji je Željezničar ušao s 1:3 i minusom od samo 20 čunjeva, a s jakim dvojcem. Istina i gosti su u tom bloku imali 2 reprezentativca, a kako kuglanje može biti zanimljivo do posljednjeg hica pokazala je ova utakmica. Kuglači Željezničara, sjajni Tomislav Tvarog sa srušenih 616 čunjeva i Zoran Jagić sa 567 uspjeli su osvojiti oba pojedinačna poena i do zadnjeg hica trojice kuglača u bloku na nulu svesti razliku čunjeva. Nažalost drugom kuglaču gostiju preostao je posljednji 720. hitac ekipe u kojem je srušio 2 čunja za koliko su gosti i pobijedili.

https://www.kuglanje.hr/kuglacke-lige/126/pregled_kola/7.pdf

Željezničar 2 je gostovao kod varaždinskog imenjaka, po imenima daleko najbolje ekipe ove lige, i doživio 2:6 poraz. U svakom bloku osvojili su po jedan pojedinačni poen iako je u prvom bloku sve do posljednjeg seta izgledalo da će biti drugačije no slaba igra u tom setu donijela je 2:1 prednost domaćinima. Slično je bilo i u drugom bloku tako da je krajnji rezultat realno oslikao situaciju na stazama. Kod Željezničara 2 rezultatski najbolji, iako bez poena, bili su juniori Luka Požega (576) i Bruno Halabarec (546), dok su poene osvojili Denis Košak (534) i Zvonimir Turk (530).

https://www.kuglanje.hr/kuglacke-lige/141/pregled_kola/5.pdf

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.