8:0 BEZ VISOKIH REZULTATA

Željezničar i dalje niže sigurne pobjede bez neke posebno spektakularne igre. Tako je bilo i u 14. kolu kada je kao domaćin s maksimalnih 8:0 i 199 čunjeva razlike pobjedio đakovačku Fortunu.

Zbog bolesti standardnog Ninoslava Mikaca prvi blok Željezničara u ovoj utakmici bio je neobičan, ali efikasan. Po prvi puta u prvom bloku su zajedno igrali Tomislav Tvarog (571) i Zoran Jagić (543) koji češće igraju u zadnjem bloku. Obojica su osvojili poene, ali je Jagić ostao dužnik za bolju igru. U srednjem bloku poene su osvojili ujednačeni dvojac Predrag Turk (568) i Franjo Gosarić (562), a posao je dovršio „duo Bojan“, Bojan Plevnjak (555) i Bojan Košak (531). Iz pojedinačnih rezultata se vidi da to nije bila neka posebna igra, ali je protivnik bio takav gdje si je to bilo moguće dozvoliti. Za jače protivnike to će biti premalo pa o tome moraju voditi brigu u Željezničaru.

http://www.kuglanje.hr/files/lige/2018_2019/IV_stupanj/1_b_hkls/rezultati/1_bhkls_14.pdf

U 14. kolu 3. hrvatske kuglačke lige međusobno su igrali Željezničar 2, kao domaćin, i Dubravčan iz D.Dubrave. U slaboj utakmici obje momčadi vidjeli smo kako je prava „umjetnost“ moguća i kod gubljenja utakmice i kod pobjeđivanja. Kad neka utakmica završi 3,5:4,5 onda se radi o velikoj neizvjesnosti do zadnjeg hica pa je tako bilo i u ovoj. Dubravčan je krenuo odlično i poenima Helene Bolić (534) i Marina Vinceka (522) poveo 2:0, a zahvaljujući slaboj igri Željezničarovog dvojca stvorena je ogromna razlika u čunjevima (103) pa je izgledalo da će sve biti jednostavno. Međutim u drugom bloku Željezničar je preko Bojana Kuzme (509) i Nikole Drožđeka (498) izjednačio rezultat pa se tako Željezničaru 2 ponudila mogućnost barem boda. I imali su ga u posljednjem bloku sve do zadnjih hitaca. Zvonimir Turk (503) je uvjerljivo osvojio poen protiv slabih protivnika, ali je zato između Božidara Igreca i Josipa Čižmešije dvoboj trajao do zadnjeg hica. I to kakav dvoboj. U zadnjih 5-6 hitaca „natjecali“ su se koji će lošije odigrati. Ipak za nijansu „manje loš“ je bio Čižmešija koji je zadnjim hicem srušio potrebnih 6 čunjeva da bi na kraju njihov međusobni rezultat bio neriješen (486:486) što je Dubravčanu donijelo presudnih 0,5 poena za pobjedu.

http://www.kuglanje.hr/files/lige/2018_2019/sjever/3_hkls_vz/rezultati/3_hkls_vz_14.pdf

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.