Prosvjetaru se vratilo sve iz prošlog kola – minuli tjedan oni su darivali, a sada su na isti način bili darivani, skoro pa da mi mogli kazati kako su ni krivi ni dužni uzeli bodove. Start nije uopće nagovještavao takav rasplet jer je Željo suvereno poveo sa 2-0 i 62 razlike.

Na sada već uobičajeno visokoj razini bio je Luka Štrukelj (552) kojemu Igor Maček (498) nije mogao apsolutno ništa. Igor Kolarić (525) pa je iskoristio slabu igru Dragutina Danilovića (237) iako je Ilija Višić (280) bio vrlo blizu da preokrene duel u potpunosti. Na polovici utakmice djelovalo je kao da je sve gotovo – Željo je čvrsto držao i treći poen, a prednost u čunjevima je porasla na blizu 100. Trener Željezničara Crnčec također već kao da je zaključio susret jer je s kuglačima zadnje runde i rezervama dogovarao kako će raspodijeliti minutažu, a da svi budu zadovoljni i nitko zakinut odnosno uvrijeđen. I tu je krenulo sve nizbrdo.

Željo je doduše poveo 3-1 preko Gorana Vrčeka (517) koji je Ivanu Rođaku (493) odmaknuo odmah na početku igre (134-108), a za Prosvjetar je smanjio Stjepan Blažek (544) protiv blijedog Luke Hojskog (510). Međutim, Blažek ne samo da je poenom ostavio Prosvjetar aktivno u utakmici već je na zadnjoj stazi reducirao i zaostatak za 31 čunj koji je tako prije posljednjeg bloka iznosio 52.

Prosvjetar je za kraj ostavio nominalno svoje najbolje pojedince – Nebojšu Žnidarića i Emila Horvata. Horvat je protiv Matije Vikerta već na pola nastupa skinuo 31 drvo (281-250), dok je Žnidarić bio u laganom knock-downu protiv Nikole Turka te se već pomalo i predavao (115 drugi set). I tada „potez dana“ vuče trener Crnčec – nezadovoljan više pristupom i ponašanjem na stazama nego samim slabim brojkama, vadi Vikerta i ubacuje u vatru nepripremljenu Katarinu Rašperger koja je tekmu već bila stavila ad acta. Zamjena je imala dvostruki učinak – posve je demotivirala momčad Željezničara, a Prosvjetar ne samo vratila u život već im i dala krila. Odlični Emil Horvat (565) nije imao milosti prema dami, čijih 229 (103+126) bolje niti ne komentirati, već joj je uzeo dodatnih 55 čunjeva. Eventualni remi za Željo je mogao izboriti Turk, ali razvoj događaja na susjednim stazama probudio je Žnidarića koji sa 512-510 protiv Turka donosi Prosvjetaru 5-3 uz 36 razlike.

Znakovito, po završenom dvoboju Prosvjetari su više nego sebi međusobno čestitali i zahvaljivali treneru Crnčecu koji im je omogućio bodove. Crnčec je očito još jednom procjenio kako je odgoj i školovanje sportaša važnije od rezultata, jer pred par tjedana po posve identičnom obrascu na opće čuđenje poklonio je pobjedu i Zanatliji (od kojih je također primao zahvale). Da, Željo je bio loš (3093), Prosvjetar tek nešto manje slab (3129), ali nema sumnje kako je svojim viđenjem i vođenjem susreta upravo trener vlastitu ekipu skratio barem za tu razliku kojom su izgubili unijevši dodatne frustracije i otvoreno nezadovoljstvo među svoje pulene. Prosvjetaru pa su bodovi baš dobro došli da se održe na trećem mjestu s kojeg sigurno neće skliznuti niti u narednom kolu kada ugošćuju Ivančicu. Pomalo paradoksalno, unatoč slabim rezultatima i novom porazu, igrači Željezničara poboljšali su svoje pozicije u pojedinačnom poretku i stvarno je „umjetnost“ sa četiri kuglača među šest najboljih imati negativan omjer i držati tek sedmu poziciju koja će biti ozbiljno na kušnji kod prvog pratitelja, Elektre iz Križevaca.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.