30 NA KONTU

Pet kola do kraja prvenstva Željezničar i dalje drži vrh tablice s identičnim odstojanjem u odnosu na prve pratitelje – dva boda ispred Zanatlije Sisak te još bod više prema Lepoglavi. Subotnju utakmicu u neobičnom „lunch-time“ terminu protiv Zanatlije iz Kutine Željo je dobio lakše nego što bi to krajnji rezultat od minimalnih 5-3 sugerirao. Razlog tome leži u čak 233 drva razlike od kojih je njih čak 143 stvoreno odmah u prvom bloku. Uz to su dva poena izgubljena sa čunjem odnosno dva minusa, a treći poen je iskliznuo na setove.

Uvodni par kuglača posve je usmjerio susret i praktično već odlučio pobjednika. Gosti iz Kutine odmah na startu su na staze poslali Jakovljevića kojemu je to jedna od prvih utakmica pa je shodno tome bio i njegov učinak od samo 457 drva što je Predragu Turku omogućilo da stvori okruglih 100 drva prednosti. Koliko je igrač Kutine slabo igrao dodatno će dočarati podatak da je Tomislav Tvarog za Željo 461 imao već nakon tri seta da bi do kraja stigao do vrlo visokih 603 čunja s kojima se do doslovce posljednje kugle dana nadao da će ponijeti epitet igrača utakmice. Tvarog je veliki posao napravio i dobivši poen protiv nominalno najboljeg igrača Zanatlije, Podvaleja (560), u kojem duelu je na osjetnu razliku pobjegao već na prvoj stazi (164-138) da bi tijekom središnjeg dijela igre i dva izjednačena seta razriješio u korist čakovečke ekipe (158-154, 139-138).

U drugom bloku Zanatlija je izjednačio na 2-2 i stvorio tek prividnu neizvjesnost jer je razlika u čunjevima u korist Željezničara čak i porasla. Naime, Zoran Jagić je tek početni set odigrao kako zna (152) pa je u konačnici od Batkovića bio slabiji za dva čunja (553-555). Ninoslav Mikac imao je veći rezultat od Horvata (575-569), ali je Horvat dobio tri seta te poravnao za Zanatliju. Mikac je za pozitivan ishod u čunjevima iskoristio kiks Horvata u drugom setu (158-111), dok kroz ostatak igre Horvat odličnim nastupom praktično nije pružio šansu.

Iz zadnjeg bloka u kojem su za Željo nastupila dvojica Bojana, Kuzma i Košak, tražio se jedan dobiveni duel, jer je razlika u momčadskim drvima bila nedostižna. Kuzma je jako dobro startao, ali je uporni de Bona do kraja ipak uspio ukrasti poen s čunjem plusa (550-551). No napetosti i nervoze nije bilo jer je pobjedu Željezničara odličnom igrom čvrsto u rukama od prve do zadnje kugle držao Košak (604) koji je uz to posljednjim hicem svom suigraču Tvarogu preoteo naslov najboljeg u subotu na Mladosti. Nakon još jedne domaće pobjede, s kojom su na svoj račun upisali okrugli trideseti bod, čas je da se nakon duže vremena Željezničar i sa gostovanja vrati s punim plijenom. Pretposljednje putovanje ligaške sezone vodi ih na ogled protiv nepredvidljivog Obrtnika iz Krapinskih Toplica.


Željezničar 2 je pao kod Obrtnika 2011 sa 6-2, ali i samo 29 razlike. I ovdje je ključna bila prva polovica susreta u kojoj je sva tri poena uzeo Obrtnik, iako je moglo biti i posve drugačije da Luka Štrukelj (515) nije izgubio za pet drva, a Matija Vikert (537) za šest čunjeva te doduše i na setove. Jedino Stanislav Štrukelj (511) nije bio ni blizu Pintariću (564). Poneka prilika pružala se Željezničaru do kraja susreta, ali nisu imali snage da ju u potpunosti iskoriste te preokrenu susret. Braća Turk ponovo su osvojili oba poena za čakovečku ekipu pri čemu je Nikola srušio 546, a Zvonimir 530, a dodatno barem ublažiti poraz propustio je Denis Košak (509).

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.