23 ČUNJA DO BOD(OV)A

U pretposljednjem kolu 1. hrvatske kuglačke lige Željezničar je gostovao u Otočcu, kod ekipe Velebita i iako utakmica nije odlučivala o nečemu posebnom (jer je Velebit već ispao iz lige, a Željezničar osigurao ostanak) bila je vrlo interesantna i neizvjesna do posljednjih hitaca. Na kraju je nažalost prevagnulo na stranu domaćina koji su za 23 čunja, 3.518:3.495, bili bolji od Željezničara i tako pobijedili 5:3.

U prvom bloku trener Željezničara iznenadio je postavljanjem Igora Ružića u ekipu, a on je to opravdao samo u prvom setu (153) dok su ostala tri bila samo prosječna, a ukupnih 551 nije bilo konkurentno za osvajanje poena. Ostala dvojica kuglača u tom bloku odigrala su bolje, a pri tome sve pouzdanijem Josipu Filajdiću 585 čunjeva bilo je dovoljno za osvajanje poena, dok je Luka Požega (577) ponovno igrao ispod objektivno očekivanih mogućnosti i opet izgubio poen. Tako je drugi blok kuglača Željezničara ušao u igru s rezultatom 1:2, uz 47 čunjeva minusa, što nije bilo nedostižno. Krenuli su vrlo dobro, nakon prvog seta smanjili razliku u čunjevima, nakon drugog je prepolovili, a nakon trećeg prešli u vodstvo za 1 čunj. Pri tome je briljirao Zoran Jagić koji je u jednom setu počistio nevjerojatnih 88 čunjeva. Dobro su ga pratili i ostali, ali je svoj trojici u posljednjem setu malo ponestalo snage i koncentracije, a uz to sva trojica domaćih kuglača su odigrali odlično i te dvije činjenice su odlučile pobjednika.

U tim dvobojima za ljude dobrih živaca Zoran Jagić je na kraju srušio sjajnih 625 čunjeva i osvojio poen, kao i Bojan Košak s 579 čunjeva, a samo s čunjem manjim rezultatom Ninoslav Mikac nije uspio do poena.

https://www.kuglanje.hr/kuglacke-lige/126/pregled_kola/17.pdf

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.